Maveproblemer

Diarré

Nulstil
Filter
Luk

Diarré behandling

Diarré kommer som regel meget pludseligt. Du mærker dårligt, at det rumler lidt i maven, før du må skynde dig på toilettet. Og så begynder de højfrekvente toiletbesøg, hvor tynd afføring løber ud af dig. I sådan en situation kan det være træls at skulle ud i bilen og hen på apoteket, og så vil du være glad for, at du har et middel mod diarré derhjemme samt lidt viden om, hvad diarré egentlig er og hvordan det en anden gang kan forebygges. 

Hvad er diarré?

Diarré er noget, de fleste især forbinder med at være turist på fjerne destinationer med fremmedartet bakterieflora og mad. Desværre er det således, at du sagtens kan være uheldig at få diarré herhjemme også. Det kan komme på grund af stress, bekymring og/eller nervøsitet. Årsagen til diarré er dog som oftest bakterier, parasitter eller vira. Du kender sikkert følelsen af at have spist et eller andet, som maven straks reagerer på. Det er netop kendetegnende for diarré. Det kommer som lyn fra en klar himmel, og ud over de hyppige toiletbesøg, kan diarré også give mavekneb, kvalme og madlede. Diarré bliver også kaldt for turistmave. Ganske enkelt fordi fremmede lande betyder fremmed bakterie- og virusflora plus fremmed hygiejnestandard. Diarré kan være rigtig ubehageligt. Naturligvis fordi du løber på toilettet hele tiden, men mest fordi, det kan give ondt i maven og mavekramper. Diarré dræner derudover også kroppen for væske og næringsstoffer. Derfor skal et middel mod diarré ikke blot lindre mavesmerterne, men også stoppe diarréen så hurtigt som muligt. 

Er diarré farligt?

I langt de fleste tilfælde vil diarré gå over af sig selv i løbet af nogle dage. Diarré er i sig selv ikke farlig, men det kan være et symptom på noget andet og mere alvorligt, og derfor er det altid godt at være opmærksom på eventuelle faresignaler. Det kan dog være svært at vide præcis hvornår man skal reagere og gå til lægen. Vi har derfor opstillet nogle få situationer for hvilke, man bør søge læge:
  • Du har haft hyppige vandtynde afføringer i mere end to uger eller lettere afføringsændringer i mere end en måned.
  • Der er blod og/eller pus i diarréen
  • Du har høj feber, voldsomme mavesmerter eller udtalt sløvhed
  • Du har tegn på væskemangel
Er du alligevel i tvivl er du selvfølgelig altid velkommen på apoteket, hvor søde og dygtige farmakonomer står klar bag skranken til at hjælpe dig i den rigtige retning. 

Piller og medicin mod diarré hos apoteket

Du kan købe forskellige midler mod diarré på apoteket. Nogle reducerer tarmbevægelserne og nogle øger samtidig tarmens optagelse af væske. Andre virker stoppende. Derudover er der midler, der regulerer tarmens bakterieflora. Vær opmærksom på at få masser af vand, salt og sukker, så du holder væskebalancen, hvis du bruger middel mod diarré. Forebyggelse er helt generelt at foretrække frem for at behandle. Diarré kan ramme både børn og voksne. Er du ramt af diarré? Så kan du heldigvis finde flere forskellige effektive midler mod diarré i håndkøb på apoteket. 

Hvilke piller hjælper mod diarré? 

Diarré kan komme ud af det blå. Pludselig skal du bare på toilettet, og sådan kan det fortsætte med tynde afføringer flere gange om dagen. Heldigvis behøver du ikke vente dage på, at din diarré går over. Om du er ude, hjemme eller på ferie, så har apoteket et middel, der kan hjælpe dig. Her får du et overblik over nogle af apotekets midler mod diarré.  
  • Imodium er et håndkøbslægemiddel, der hjælper med at normalisere tarmbevægelserne, så diarréen lindres, og kroppen bedre kan optage væske og næring fra tarmen. Hvis du behandler tidligt, får du det bedre hurtigere og reducerer væske og salttab, som kan få dig til at følge dig træt og uoplagt. Tabletterne er coatede og dermed nemme at sluge. Imodium Plus behandler foruden diarré også oppustethed, mavekneb og luft i maven. Imodium Smelt opløses direkte på tungen, så den nemt kan indtages uden brug af vand.
  • Imolope er et håndkøbslægemiddel til anvendelse mod akut opstået diarré. Virker ved at gøre madens passage gennem tarmene langsommere, hvorved tabet af væske og næringsstoffer i kroppen bliver mindre, og du får lettere ved at optage vand og mineraler. Resultater er en mere fast og mindre hyppig afføring.
  • Tasectan er en effektiv behandling af akut diarré hos voksne, børn og spædbørn. Virker lokalt i tarmen og giver ikke forstoppelse. Tasectan genopretter tarmens naturlige funktion. Fås både som tabletter til voksne eller som breve til børn.
  • Paraghurt er et tarmfloraregulerende middel mod diarré med mælkesyreproducerende bakterier. Paraghurt anvendes til forebyggelse og behandling af diarré i tilfælde, hvor det naturlige indhold af bakterier i tarmen er ændret. Virker på grund af indholdet af levende mælkesyreproducerende bakterier, der normaliserer indholdet af bakterier i tarmen.

Piller mod akut diarré og kronisk diarré

Der er forskel på, hvorvidt du døjer med kronisk diarré eller hvorvidt du lige har fået akut diarré, og derfor er der også forskel på, hvilket middel du vil få mest gavn af. Har du fået akut diarré kan du med fordel prøve SmectaGo. Produktet indtages oralt og er klar til at drikke, hvilket gør det yderst nemt at have med på farten. Døjer du derimod med kronisk diarré vil Imolope måske være noget for dig. Imolope er et stoppende middel mod diarré, der bl.a. bliver brugt hos stomipatienter, hvor tarmen er ført ud gennem bugvæggen.

Piller til forebyggelse af diarré

Er der noget, som har betydning for vores daglige velbefindende, er det fordøjelsen. Derfor bliver der sagt og skrevet rigtig meget om årsager, symptomer og behandling – eksempelvis når det gælder diarré, som du kan risikere at opleve af mange forskellige grunde. Det kan være infektion med en bakterie, det kan være på grund af medicin eller sygdom, og det kan fordi, du er nervøs. Under alle omstændigheder kunne det være rart at forebygge! Tarmfloraen har en grundlæggende stor betydning for, om din tarm er glad. Du har op til to kilo bakterier i din fordøjelseskanal. Det svarer til 100 billioner mikroorganismer – herunder mælkesyrebakterier, som altså er helt naturlige ikke bare for din tarm, men for hele kroppen. Apovit’s daglige mælkesyrebakterier indeholder et dagligt tilskud af mælkesyrebakterier og D-vitamin til voksne og børn fra 3 år. Udover de gode mælkesyrebakterier så indeholder kapslerne også en portion D-vitamin, der bidrager til immunsystemets normale funktion samt til at vedligeholde normale knogler og tænder. 

Hvilke typer piller og medicin mod diarré fås på apoteket? 

Som før nævnt så har apoteket et bredt sortiment af midler mod diarré. Her har vi delt dem op i fire kategorier ud fra funktion og opgave: 
  1. Peristaltikhæmmende midler, der hæmmer tarmens bevægelser, så afføringen bliver i tarmen.
  2. Antisekretoriske midler, der mindsker kroppens udskillelse af væske og salte.
  3. Tarmfloraregulerende midler med mælkesyreproducerende bakterier.
  4. Beskyttende bio-film, der genopretter tarmens normale funktion og fjerner årsagen til diarré.

Hvor ofte må man tage piller mod diarré? 

Hvor ofte du må tage diarré piller afhænger af flere forskellige faktorer. Bl.a. om du har fået akut diarré, om du døjer med kronisk diarré, hvor gammel du er og vigtigst af alt, hvilket middel du tager. Der er stor forskel på, hvordan og hvornår de forskellige midler skal tages alt efter, om det er et peristaltikhæmmende middel, et antisekretorisk middel, et tarmfloraregulerende middel eller et middel med beskyttende biofilm. Læs på pakken og indlægningssedlen eller spørg på apoteket – der har de helt styr på det! Hvis behandlingen ikke har hjulpet efter 48 timer, bør behandlingen stoppes og lægen kontaktes. 

Hvor hurtigt virker piller mod diarré? 

Det er meget forskelligt, hvor hurtigt piller virker mod diarré alt efter hvilket middel du bruger. Tager du et peristaltikhæmmende middel virker pillerne mere eller mindre med det samme, da det hæmmer tarmens bevægelser. Dermed bliver afføringen tilbageholdt i op 12 timer, og du skal derfor huske af drikke rigeligt med vand. Tager du derimod et antisekretoriske middel, skal du tage en tablet, så snart du får diarré, og derefter tre tabletter dagligt lige før dagens hovedmåltider. Hvis du ikke tager dem før hovedmåltidet, går der omtrent en halv time længere, inden tabletten virker. 

Køb piller og medicin mod diarré hos apotek

Alle maver har fortjent at have det godt. Uanset om det er familiens baby, familiens børn, far og mor eller familiens ældste. Diarré, mavekneb og mavesmerter kan ødelægge både velvære og humør. Derfor er det altid en god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål. Findes der et middel mod diarré, der både lindrer og løser problemet? Hvornår skal jeg søge læge? Hvilken pille mod diarré bør jeg vælge? På apoteket går vi meget op i at vores produkter både er miljømærkede, og sikre at bruge. Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig. 

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

Nem og sikker betaling med bl.a. MobilePay