Mineraler

Magnesium

Nulstil
Filter
Luk

Magnesium

Når man snakker kosttilskud, er det altid vigtigt at understrege, at kosttilskud aldrig kan erstatte en sund og varieret kost. Din kost har nemlig stor indflydelse på både din sundhed, din energi og din livskvalitet. Når det så er sagt, så kan kosttilskud, som eksempelvis magnesium, bidrage til vedligeholdelse af knogler, et normalt stofskifte, en normal muskelfunktion og nervesystemets normale funktion.  

Magnesium eller magnesia?

Kemisk set minder magnesium og magnesia meget om hinanden - dog har de vidt forskellige funktioner. Magnesium har kroppen nemt ved at optage, og så har det mange gavnlige funktioner for bl.a. dit hjerte og dine muskler. Magnesia er til gengæld sværere for kroppen at optage, og derfor bruges magnesia udelukkende som afføringsmiddel til at afhjælpe forstoppelse. 

Har du magnesium mangel?

Magnesium deltager i mindst 300 enzymatiske reaktioner i kroppen og er desuden vigtig for signaloverførsel mellem cellerne. Derfor er det vigtigt at få tilstrækkeligt magnesium ved at spise grøntsager, kød, fuldkornsprodukter og/eller kosttilskud. Symptomerne på magnesiummangel er eksempelvis personlighedsændringer, muskeltræthed, kvalme og madlede. Oftest ses mangel på magnesium ved alkoholmisbrug, kroniske sygdomme i tyndtarmen eller efter langvarig vanddrivende behandling. 

Find dit magnesium tilskud her på Apoteket-online.dk

På dit lokale apotek og her på Apoteket-online.dk finder du et bredt udvalg af både magnesium kapsler, magnesium piller og depottabletter. Et eksempel på en depottablet kunne være Apovit Magnesium 230mg Depottablet, der langsomt frigiver magnesium i mavesækken og i tarmen. Dog kan du også få en mindre mængde magnesium fra Apotekets Multivitamin Voksne, der indeholder 75mg magnesium i sammenspil med mange andre vitaminer og mineraler. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal tage et kosttilskud med magnesium, så kom endelig forbi til en snak på dit lokale apotek, hvor det dygtige apotekspersonale bag skranken står klar til at hjælpe dig i den rigtige retning. 

Vores magnesium citrat kapsler styrker din krops sundhed

Organisk magnesium-citrat adskiller sig fra almindelige magnesium tabletter ved at være bundet til naturlig citronsyre, hvilket gør det nemmere for kroppen at optage så meget magnesium som muligt. Prøv fx Solaray Magnesium Citrat Kapsler, der bidrager til at mindske træthed og udmattelse og opretholde en normal muskelfunktion.

Få et let supplement til din kost med magnesium piller

Som før nævnt kan du supplere din kost med magnesiumpilller - men du kan aldrig erstatte en varieret kost. Apotekets Magnesium Depot Tabletter kan du til gengæld tage en gang dagligt som supplement til hverdagens kost. Tabletterne hjælper både til en normal muskelfunktion samt til at mindske træthed og udmattelse. 

Magnesium kapsler fra Apoteket-online.dk er lette at sluge

Har du også svært ved at sluge piller? Og bryder du dig ikke om smagen af den flydende variant? Så er magnesium kapsler måske løsningen for dig! New Nordic Magnesium Malat er fremstillet i vegetabilske tabletter og indeholder 100% magnesium-malat, vitamin D, B6 og B12 samt urteekstraker. Magnesium-malat er et magnesiumsalt af æblesyre - dvs. en organisk bundet magnesiumkilde, der reducerer træthed og udmattelse samt bidrager til opretholdelsen af en normal muskelfunktion. Kosttilskuddet er desuden fremstillet i Skandinavien.

Magnesium glycinat til sensitiv mave

Til dig med en sensitiv mave, der har brug for et kosttilskud med magnesium, der er ekstra skånsomt for mave-tarm-kanalen, så anbefales ofte Solaray Magnesium Glycinat, hvor kilden til magnesium er magnesiumbisglycinat. Kosttilskuddet bidrager til en normal proteinsyntese og spiller en rolle i både celledelingsprocessen og elektrolytbalancen. 

Flydende magnesium - kosttilskud der er let at indtage

Til dig der ikke er glad for at sluge piller, kan Floradix Magnesium være et godt alternativ til en magnesiumtablet. Floradix Magnesium er en flydende urte-magnesium-eliksir, som indeholder organisk bundet magnesium med frugtjuicekoncentrater og urter. Eliksiren er nem at indtage og kan hjælpe med at sikre indtagelse af tilstrækkeligt magnesium. Da magnesium allerede er opløst, optages det nemt fra fordøjelseskanalen i forhold til produkter i fast form. 

Må man tage magnesium når man er gravid?

Ja, det må du gerne. Faktisk anses det at tage magnesiumtilskud under graviditeten oftest som at være gavnligt, da magnesium bl.a. hjælper med at reducere risikoen for præeklampsi, for tidlig fødsel og kramper i benene. Det er dog vigtigt at konsultere sin læge, før man tager magnesiumtilskud under graviditeten for at sikre, at både dosis og formen af magnesium er sikker og passende for den gravides specifikke behov! 

Symptomerne på magnesiummangel er mange, men for meget magnesium er heller ikke godt for din krop og dit velvære.  Derfor er det altid en god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål. Hvad er et flydende magnesium tilskud? Hvad er forskellen for magnesium og magnesium citat? Har jeg brug for magnesium i pilleform? Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig.