Kosttilskud

Mineraler

Nulstil
Filter
Luk

Mineraler

Du er nødt til at indtage vitaminer og mineraler, for at din krop kan fungere. Hvis du ikke får nok i kosten, går det ud over din sundhed, energi og livskvalitet. Men hvad er forskellen på vitaminer og mineraler? Og hvad er egentlig det rette kosttilskud til dig?

Er vitaminer og mineraler ikke det samme?

Vitaminer er organiske stoffer, som er nødvendige for mange af kroppens funktioner. Dette gælder både vandopløselige og fedtopløselige vitaminer - vi har brug for dem alle for at vores krop kan fungere. Mineraler er derimod grundstoffer som findes i jorden og i vores drikkevand. Mange mineraler er dog lige så vigtige for kroppen som vitaminer. Mens vitaminer eksempelvis er nødvendige for korrekt optagelse og udnyttelse af maden og for vækst, udvikling og forplantning, så indgår mineraler som calcium og fosfor i både knogler og tænder, mens jern findes i blodet, og både natrium og kalium er vigtige for cellens funktioner. 

Fordele ved mineraltilskud

En sund og varieret kost giver dig de mineraler, som du har brug for. Men fjerner du en eller flere fødevarer fra kosten, kan du komme til at mangle mineraler. Dette gælder eksempelvis hvis du ikke drikker mælk, ikke spiser fisk eller generelt bare spiser for lidt. Får du ikke tilstrækkeligt med mineraler i din kost, bør du tage et mineralkosttilskud, der alt efter indholdet har et utal af fordele. Calcium og magnesium opbygger og vedligeholder eksempelvis knogler og skelet, mens jern er vigtigt for transport af ilt i kroppen. 

Vælg det rette mineraltilskud for dig

Nogle mennesker har mere brug for tilskud af vitaminer og mineraler end andre. Kvinder i den fødedygtige alder med kraftige menstruationer kan eksempelvis tale med lægen om et eventuelt behov for jerntilskud. Ældre over 70 år samt plejehjemsbeboere kan måske have brug for et tilskud af D-vitamin og calcium. Desuden har personer med risiko for knogleskørhed ofte gavn af et tilskud med både D-vitamin og calcium. Faktisk anbefaler Sundhedsstyrelsen alle at tage D-vitamin fra oktober til april! Er du i tvivl om, hvorvidt du har brug for et mineraltilskud? Så kom endelig forbi til en snak på dit lokale apotek!

Mineraltilskud for optimal knoglesundhed og energi

En kombination af forskellige mineraler kan bidrage til bedre knoglesundhed og energiniveauer. Prøv eksempelvis Solaray Cal-Mag Citrat+D Kapsler, der både indeholder calcium og magnesium, der begge bidrager til vedligeholdelsen af normale knogler. Magnesium mindsker desuden træthed og udmattelse.  

Magnesium kosttilskud forbedrer muskel- og nervefunktion

Et tilskud af magnesium bidrager til en bedre muskel- og nervefunktion og har desuden betydning for din generelle sundhed. På apoteket har vi et bredt udvalg af magnesiumtilskud som du kan finde lige her: Magnesium

Zink kosttilskud styrker din huds sundhed og dit immunsystem

Zink har mange vigtige roller i kroppens generelle funktioner. Zink forbedrer bl.a. hudens sundhed, styrker immunforsvaret og din kognitive funktion. Gå på opdagelse i forskellige zinktilskud her: Zink

Boost din skjoldbruskkirtels funktioner med selen kosttilskud

Selen er en antioxidant, der understøtter skjoldbruskkirtlens funktioner og overordnet sundhed. Desuden hjælper selen på sundt hår og negle. Find de forskellige kosttilskud med selen her: Selen

Calciumtilskud er nøglen til stærkere knogler og tænder

Får du ikke nok calcium gennem kosten i hverdagen, så kan det være en god ide at tage et tilskud med calcium for at opretholde stærke knogler og tænder. På apoteket kan du få forskellige former calciumtilskud - både til børn, gravide og kvinder i overgangsalderen. Find de forskellige typer af kosttilskud med calcium her: Kalk

Kalium kosttilskud forstærker sundhed af hjerte- og nyrer 

Både hjertet og nyrerne har brug for kalium for at fungere optimalt. I samarbejde med mineralet natrium, er kalium desuden med til at regulere din væskebalance og dit blodtryk. Find en bred vifte af kosttilskud med kalium her: Kalium

Vi har mineraltilskud til forskellige aldersgrupper

Forskellige aldersgrupper har brug for forskellige mineraltilskud. Dette kan dog være svært at holde styr på. Heldigvis har det dygtige apotekspersonale bag skranken helt tjek på det. Børn under 4 år har eksempelvis ofte brug for et tilskud af D-vitamin, nogle teenagere mangler jern og kvinder i overgangsalderen kan have gavn af lidt ekstra kalk. Kom endelig forbi dit lokale apotek, hvis du er i tvivl om, hvilke mineraltilskud, der passer bedst til din aldersgruppe. 

Mineraltilskud der støtter dig under graviditeten fra Apoteket-online.dk

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide kvinder tager tilskud af folsyre, jern og D-vitamin. Derudover anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud. Til gengæld skal man som gravid passe på med at få for meget A-vitamin, da det kan skade fosteret. 

Det er altid en god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål. Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Hvilke kosttilskud har jeg brug for? Hvornår bør jeg tage et jernstilskud? Kan børn indtage jern tabletter? Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

Nem og sikker betaling med bl.a. MobilePay