Mineraler

Kalk

Nulstil
Filter
Luk

Kalk

Vidste du, at kalk er vigtigt hele livet? Dette gælder både mænd og kvinder, da kalk bidrager til vedligeholdelse af normale knogler. Knoglevævet bliver løbende nedbrudt, mens nyt bliver genopbygget - og kalk er den byggesten, som hele processen er funderet på. Læs mere herunder om, hvornår du bør tage kosttilskud med kalk og hvilke typer af kalktilskud, du kan finde på dit lokale apotek og her på Apoteket-online.dk. 

Hvilken betydning har kalk for kroppen?

Først og fremmest så bidrager kalk til vedligeholdelsen af normale knogler og tænder. Dette er dog ikke den eneste funktion af kalk i kroppen. Langt fra. Kalk bidrager nemlig også til normalt energistofskifte, normal blodkoagulation samt normal nervefunktion og muskelsammentrækning. Det er rigtig mange funktioner, som er vitale for dit velvære og din sundhed, hvorfor det er ekstra vigtigt at få nok kalk i hverdagen. 

Hvornår skal jeg tage tilskud med kalk?

Kalk er vigtigt for kroppen igennem hele livet, men særligt i perioder med intensiv vækst, som i barndommen og i ungdomsårene. Desuden kan ældre gavne af et tilskud med kalk for at forebygge knogleskørhed. Sundhedsstyrelsen har formuleret officielle anbefalinger om, hvilke befolkningsgrupper man anbefaler kalktilskud: 
  • Børn til og med 9 år, der eksempelvis er allergiske over for mælk og derfor slet ikke indtager mælk. Her anbefales 500mg kalktilskud dagligt.
  • Alle over 10 år, der slet ikke indtager mælk. Her anbefales 750mg kalk dagligt.
  • Gravide, der ikke indtager hverken mælk eller mælkeprodukter. Her anbefales 500mg kalk dagligt.
  • Personer over 70 år, plejehjemsbeboere og mennesker med øget risiko for osteoporose. Her anbefales 800-1000mg kalktilskud kombineret med 20D-vitamin hver dag.

Hvilke typer kalktilskud findes der?

På dit lokale apotek samt her på Apoteket-online.dk finder du et bredt udvalg af kalktilskud. Du kan eksempelvis finde kalkkapsler i form af Solaray Cal-Mag Citrat, der er et kosttilskud udviklet til vedligeholdelse af knogler. En du ikke glad for at sluge kapsler eller tabletter, så er en tyggetablet måske noget for dig? Unikalk Forte Tyggetabletter fås både til voksne med citrussmag og til børn med jordbærsmag.  

Kalktilskud i kapsler er nemmere at sluge

Kalktilskud i kapsler tilbyder en bekvem og præcis dosering, der gør det nemt at integrere i den daglige rutine - især for dig der har svært ved at sluge større tabletter. Prøv måske Biosym OmniKalk Forte der indeholder organisk bundet calcium fra algen, AlgaeCal, og indeholder desuden magnesium, vitamin D3 og K2. Den anbefalede dosis lyder på 3 kapsler fordelt over dagen, og den daglige dosis bør ikke overskrides. 

Kalk og D-vitamin styrker dine knogler og booster dit immunsystem

D-vitamin fremmer optagelsen af kalk, hvorfor D-vitaminer også vigtige for opbygning af dine knogler. Den vigtigste kilde til D-vitamin er solen. Men det kræver selvfølgelig at solen skinner. Derfor kan det være en god ide at tage et kalkkostskud der allerede indeholder D-vitamin som eksempelvis Apotekets Kalk Og D-Vitamin. Udover at styrke knogler og tænder, så bidrager D-vitaminen også en normal funktion af immunforsvaret. 

Kalk og kalktilskud til ældre

Ældre og personer med øget risiko for osteoporose kan med fordel tage kalk i form af kalktilskud som en effektiv måde at sikre tilstrækkelig kalkindtagelse til alle kroppens vigtige funktioner. Sundhedsstyrelsen anbefaler til ældre 800-1000mg kalktilskud kombineret med 20μg D-vitamin hver dag, da kroppen kræver D-vitamin for at kunne optage kalk. Hvis du gerne vil have optimalt udbytte af dit kalktilskud kan det være en fordel at fordele det i to portioner, så du tager det både morgen og aften. Har du kun brug for en portion kalk om dagen, så tag den gerne om aftenen efter aftensmad. 

Kalktilskud til børn styrker vækst og kroppens udvikling

Kalk er essentielt for børns vækst og udvikling i perioder med hurtig vækst. Børnemineral med sukkerfri skovbærsmag er eksempelvis en tyggetablet til børn, der har problemer med at få nok kalk. Børn i voksealderen har specielt brug for kalk til udvikling af tænder, knogler og muskulatur og med én tyggetablet om dagen sikrer du dit barns behov for både kalk, magnesium og D-vitamin. Tabletten er fri for laktose og uden kunstige sødestoffer. 

Må gravide tage kalktilskud?

Kalktilskud til gravide er vigtige for at støtte både moderens og fosterets sundhed, da graviditet øger behovet for kalk, der er afgørende for fosterets knogleudvikling. Gravide der ikke drikker mælk anbefales af Sundhedsstyrelsen at indtage 500mg kalk dagligt gennem hele graviditeten. Husk dog altid at konsultere en læge først. 

Det er altid en god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål. Er kalktilskud og calcium tilskud det samme? Hvem bør tage kalk tabletter? Findes der kalk til børn? Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

Nem og sikker betaling med bl.a. MobilePay