Ansigt

Læber

Nulstil
Filter
Luk

Læbepomade

Selvom det gerne må være nemt og hurtigt at gøre huden klar til både natten og dagen, så har de fleste brug for mere end et enkelt plejeprodukt. Især den tynde hud på læberne kalder på særlig omsorg. Så det kan spare dig for irriterede læber, hvis bare du bruger målrettede produkter. Læs mere herom, hvorfor man skal bruge læbepomade og hvilke typer, der er at vælge i mellem.

Hvorfor bruge læbepomade?

Det har stor betydning, hvad du spiser og drikker. Betydning for både din sundhed, dit velvære og dit udseende. Når det handler om din hud, så kommer meget af den nødvendige næring dog også fra de produkter, du plejer dig selv med. Huden på læberne er noget af det fineste på kroppen og tilmed også meget sart. Her har huden altså særlige behov, og derfor er det vigtigt, at du fugter huden på læberne for at undgå tørre og sprækkede læber.

Hvad er forskellen på en læbepomade og lip balm?

Om der står læbepomade eller lip balm på hylden, så er det helt sikkert læbepleje du kigger på. Til gengæld så findes der en helt del forskellige typer af læbepomade med forskellig duft, pris og med forskellige behov i fokus. Leder du eksempelvis efter en læbepomade uden parfume, så er Apotekets Læbepomade måske noget for dig? Læbepomaden både forebygger og plejer tørre læber. Derudover indeholder læbepomaden naturlig jojoba-olie, som virker blødgørende og beskyttende i al slags vejr. Den absorberes hurtigt og efterlader læberne både bløde og velplejede. Har du brug for lidt ekstra fugt under makeuppen, så kan Apotekets Læbepomade sagtens bruges under læbestift. 

Læbepomade til tørre læber

Døjer du med tørre, sprukne og irriterede læber, så er du langt fra den eneste. Læber er yderst udsat for vind og vejr. Dette gælder både solen om sommeren, lav luftfugtighed og kolde temperaturer om vinteren. Derfor er det vigtigt at beskytte og fugte læberne hele året. Det kan du eksempelvis gøre med A-Derma Lip Stick til daglig pleje og beskyttelse af sarte og tørre læber. A-Derma Lip Stick er meget mild og danner en usynlig barriere mod påvirkninger udefra. Konsistensen er let og behagelig og fordeles nemt.

Læbepomade med solfaktor, UV-beskyttelse til læber

Huden på læberne er anderledes end på resten af kroppen. Den er nemlig meget tynd. Blodkarrene kan derfor tydeligere skinne igennem, hvilket er årsagen til læbernes røde farve. Det at huden er så tynd på læberne betyder dog også, at de er mere udsat - især for solen. Avéne Lip Balm SPF 50+ er en yderst vandfast læbepomade med høj solbeskyttelse. Læbepomaden beskytter, plejer og nærer samt modvirker tørre læber. Påføres omtrent 20 minutter før ophold i solen. For korrekt dosering påfør 9 strøg pr. gang. Husk at genpåfører ofte, når du befinder dig ude i solen. 

Kan man få læbepomade til børn?

KRAES Glade Læber er et godt eksempel på en plejestick, der er nem og praktisk at have med i tasken til hurtig beskyttelse af de mindste i vuggestuen, børnehaven, på ferien eller i løbet af dagligdagens strabadser. KRAES Glade Læber er en 100% naturlig og dermatologisk testet plejestick til daglig forebyggelse af hudirritation forårsaget af alt fra vintervejr og frost til savl og sol. Desuden er den rig på vitaminer, naturlige antioxidanter og essentielle fedtsyrer, der beskytter, fugter og lindrer den sensitive hud. Den kan både bruges på tørre læber og på andre tørre hudområder, der trænger til lidt ekstra kærlighed. 

Hvad er den bedste læbepomade?

Der er desværre ikke et facit på, hvilken læbepomade, der er den bedste. Det havde ellers været nemt! Det afhænger dog af, hvilken funktion du ønsker, og hvilket behov du forventer, at den skal dække. Måske skal du have en læbepomade med solfaktor til sommerferien eller skiferien, måske vil du have en læbepomade uden vand, måske leder du efter en med smag eller en, der er velegnet til dig i medicinsk acnebehandling? I det tilfælde så er Dermalog Læbepomade ideel. Læbepomaden er tilpas fedtet, plejende og nærende til tørre læber baseret på vegetabilske olier. Desuden er den udviklet af hudlæger og kan anvendes af både duftallergikere og som før nævnt personer, der er i medicinsk acnebehandling. 

Læbepomade med smag, f.eks. menthol

Slip for tørre og sprukne læber med den klassiske Mentholatum Læbepomade Original 2x4,5g. Læbepomaden har den samme gode konsistens som altid, men er kommet i en ny udgave, hvor mineralske olier er fjernet og erstattet med vegetabilske. Læbepomaden beskytter stadig dine læber med et tyndt, let skinnende lag i al slags vejr. Brug den når det bliver ekstra koldt udenfor, og nyd godt af den friske duft af mentol!

Læbepomade uden vand

Læbepomaden uden vand kan være en god ide - især når vejret er ekstra koldt og blæsende. Vand i en læbepomade kan nemlig fryse til på læberne, hvilket gør dem ekstra tørre. Gå i stedet efter en læbepomade med 100% rent fedtstof som eksempelvis Apotekets Parfumefri Vaseline. Vaselinen giver en blød og behagelig pleje til tørre hudområder. Desuden er den Svanemærket og kan bruges til både læber, fødder, albuer, babypleje mm. 

Tørre, sprukne og irriterede læber kan ødelægge både velvære og humør. Derfor er det altid en god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål. Hvilken læbepomade bør jeg vælge? Hvilken en er bedst til mit barn? Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig.
 

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

Nem og sikker betaling med bl.a. MobilePay