Prævention

Kondomer

Nulstil
Filter
Luk

Kondomer giver dobbelt beskyttelse

Et kondom er en nem, sikker og billig måde at beskytte både dig og din partner. Kondomer beskytter nemlig både mod seksuelt overførte sygdomme og uønsket graviditet. For at nedsætte risikoen til et minimum gælder det om at vælge den rigtige størrelse, så du undgår at kondomet falder af eller er for lille til, at du kan bruge det. Læs mere herunder om, hvilke typer kondomer, du kan finde på dit lokale apotek samt her på Apoteket-online.dk

Forskellige typer af kondomer

Udover sikkerheden er der flere faktorer, der kan være afgørende for dit endelige valg af kondom. Skal det være tyndt eller tykt? Glat eller med struktur? Med eller uden smag? Grundlæggende er det en god idé at kende de forskellige typer, når du står og skal købe kondomer.
  • Tynde kondomer: Giver den mest naturlige følelse. RFSU Thin er et eksempel på et tyndt kondom, der giver en tættere oplevelse. Ufarvet profileret latexkondom med glat overfladereservoir og ekstra glidemiddel.
  • Tykke kondomer: At optimere sikkerheden kan være en god idé for mænd, der kan have tendens til at få udløsning meget hurtigt. Et eksempel på dette er Durex Extra Safe Kondom, der er lidt kraftigere og med ekstra glidecreme.
  • Latexfri kondomer: Hvis du, eller din partner, er allergisk over for latex/gummi, så vælg et kondom uden latex som RFSU So Sensitive Kondom Latexfri som kan bruges af latexallergikere. 
  • Veganske kondomer: Til veganere findes der kondomer, som er 100% vegansk produceret. I stedet er det ligesom Apotekets Plan Kondomer fremstillet af naturgummi.
  • Kondomer med glidecreme: Hvis I har udfordringer med tørhed i kvindens skede, kan det være en fordel at vælge kondom med glidecreme. Prøv måske Durex Naturals Kondom med glidecreme og 99% naturlige ingredienser.
Husk at du som sagt altid kan komme forbi dit lokale apotek, hvis du har spørgsmål om de forskellige typer kondomer, og hvilke glidecremer man kan bruge til hvilke kondomer!

Find den rigtige størrelse på kondomet

Størrelsen på dit kondom er meget vigtig for sikkerheden under samlejet. Er kondomet for lille kan det føles ubehageligt og i værste fald springe. Er kondomet derimod for stort kan det glide af under samlejet. I begge tilfælde er sikkerheden bristet, og der er fare for uønsket graviditet og/eller kønssygdomme. Husk at følge både anvisningen og de angivne mål på kondomerne. Det vigtigste er, at kondomet passer dig i bredden og ikke glider af. En centimeter eller to i længden er ikke nær så vigtigt. Et godt tip, når du skal købe kondomer for første gang, er at købe et par forskellige størrelser. Prøv dem også gerne af på egen hånd, så du ikke stresser over størrelsen i en situation, hvor du har fortjent at bruge din opmærksomhed på at nyde dejlig sex.

Kondomer med høj sikkerhed og naturlig følelse

I vores sortiment finder du kondomer i mange variationer, og du kan med sikkerhed finde et, der passer til netop dine behov. Vi tilbyder kondomer i alle størrelser og i forskellige materialer. Derfor kan du på apoteket både finde kondomer der latexfrie eller veganske samt kondomer, der er lavet af gummi eller naturgummi. Prøv eventuelt Apotekets Plan Kondom Mix, der indeholder en blanding af fire forskellige kondomer. Samtlige kondomer er fremstillet af naturgummi og er behandlet med creme udvendigt for at nedsætte friktion, samtidig med, at de er pudret indvendigt med majsstivelse for at hindre afglidning under samleje. Alle kondomer er testet og sikkerhedsgodkendt til den bedst mulige beskyttelse.

Hvilke kondomer er bedst?

Hvilket kondom der er bedst for dig, er et spørgsmål om præference. Sikkerheden må du dog aldrig gå på kompromis med, for når du nu er så fornuftig at bruge et kondom, så skal du også gerne opnå den sikkerhed, som du fortjener. Herunder har vi lavet en tjekliste, som du kan bruge, når du skal ud at købe kondomer. 
  1. Vær sikker på at købe den rigtige størrelse ved at prøve dig frem, så kondomet sidder fast uden at stramme ubehageligt.
  2. Køb altid kondomer af høj kvalitet.
  3. Kondomer med reservoir er altid en god ide. Et reservoir er en lille indbygget pose på spidsen til sæden, så kondomet ikke så nemt går i stykker.
  4. Hvis du ønsker maksimering af sikkerhed, så vælg et tykt og stærkt kondom.
  5. Prioriterer du en naturlig følelse højere, så vælg et tyndt kondom.
  6. Skal det være lidt sjovt, så prøv et kondom med smag, farve eller en speciel overflade.
  7. Vælg altid det kondom, der til prisen repræsenterer flest mulige af dine kriterier.

Undgå at kondomet springer

Selvom et kondom er meget sikkert, kan det i sjældne tilfælde sprænge. Det kan skyldes en produktionsfejl, men langt de fleste gange skyldes det dog, at kondomet er enten for stort eller for lille, at du bruger en forkert glidecreme med kondomet eller, at kondomet sidder forkert. 

Sådan undgår du problemer med kondomet 

Som sagt er det først og fremmest vigtigt, at du køber et kondom i den rigtige størrelse. Er det første gang, du køber et kondom, så anbefaler vi, at du bestiller et par forskellige størrelse for at se, hvad der passer bedst. Dernæst handler det om at anvende kondomet korrekt. Herunder har vi samlet lidt gode råd til både valg og anvendelse af kondomer. 
  • Tag altid kondomet på, så snart der er lagt op til sex, da du og din sexpartner også kan overføre bakterier gennem de kropsvæsker, der udskilles før selve samlejet.
  • Brug ikke flere kondomer oven på hinanden.
  • Brug et kondom med reservoir, da der er mindre fare for, at det går i stykker.
  • Vælg gerne et kondom, der er præpareret med glidecreme.
  • Oliebaseret glidecreme kan ikke bruges med alle kondomer, så husk at læs på pakken.
  • Brug aldrig silikonebaseret glidecreme med latexfrie kondomer.
Har du spørgsmål eller tvivl, er du altid velkommen til at henvende dig til vores kompetente personale på dit lokale apotek.

Hvor sikre er kondomer? Derfor skal du vælge kondom 

Kondomer er 97% sikre mod graviditet og kønssygdomme. Desuden er kondomer det eneste præventionsmiddel, der beskytter begge parter mod seksuelt overførte sygdomme. Kondomer giver ingen alvorlige bivirkninger, og så er de nemme at opbevare diskret. På dit lokale apotek eller her på Apoteket-online.dk kan du nemt og billigt købe kondomer. 

Hos apoteket-online.dk er vi altid klar til at besvare dine eventuelle spørgsmål

Det er det altid en god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål. Hvilke kondomer er de billigste kondomer? Hvor kan jeg købe kondomer med smag? Hvad betyder latexfri kondomer? Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

Nem og sikker betaling med bl.a. MobilePay