Der findes desværre ikke nogen facitliste over, hvordan du behandler din høfeber bedst muligt. Det er nemlig individuelt, hvordan vi mennesker reagerer på de forskellige typer høfebermedicin. Helt grundlæggende handler det dog for mange om at reducere berøringen med pollen og bruge medicin med antihistamin. Læs mere herunder, hvor vi har samlet alt, du behøver at vide om antihistamin og dets mange anvendelsesmuligheder. Du kan desuden finde apotekets brede udvalg af produkter med antihistamin enten på dit lokale apotek eller her på Apoteket-online.dk.


Hvad er antihistamin og hvad kan antihistaminer?
Når en person med høfeber bliver påvirket af det aktuelle allergen, som eksempelvis pollen, så sker der det, at kroppen fejlagtigt frigiver histaminer, hvilket udløser symptomer som løbende næse, hyppig nysen og kløende øjne. Histaminer er altså en slags overreaktion fra immunforsvaret, da allergenet i sig selv ikke er direkte farligt for kroppen. For at lindre eller helt fjerne symptomerne udløst af histaminer kan man prøve med lokal behandling i form af øjendråber og næsespray mod høfeber. Symptomlindrer den lokale behandling dog ikke nok, så kan medicin med antihistamin måske være løsningen for dig. 


Hvordan virker antihistamin?
Histamin er som før nævnt det stof, som kroppen fejlagtigt frigiver ved kontakt med et allergen. Ved frigørelse sætter histamin sig fast på kroppens celler ved hjælp af histaminreceptorer, det vil sige ”modtager”-molekyler, hvormed den allergiske reaktion igangsættes, og mange oplever symptomer som en løbende næse og røde øjne. Antihistaminer kan dog også binde til de samme histaminreceptorer og dermed blokerer for histamin. På denne måde kan antihistaminer mindske eller direkte forhindre virkningen af histamin.


Hvilke antihistaminer kan jeg købe hos Apoteket-online.dk?
Antihistaminer kommer i mange forskellige former. Både på dit lokale apotek og her på Apoteket-online.dk har vi en bred vifte af midler indeholdende antihistaminer. Er du i tvivl, om du har brug for tabletter, en flydende opløsning, kapsler, næsespray eller øjendråber, så kom endelig forbi dit lokale apotek, hvor det dygtige apotekspersonale står klar bag skranken til at hjælpe dig i den rigtige retning. 


Hvilke typer af antihistaminer findes der?
Forskellige former for antihistaminer har forskellige virkninger og dermed også forskellige formål. De ikke-sløvende antihistaminer bruges mod allergi som eksempelvis høfeber og nældefeber. Selvom de kaldes de ”ikke-sløvende” antihistaminer, så kan du godt risikere at føle dig træt, hvis du tager en høj dosis. Dette varierer dog fra person til person. De sløvende antihistaminer virker mod transportsyge og er bedst at tage forebyggende - altså omtrent to timer før du har brug for virkningen. Desuden findes lokalt virkende antihistaminer, der er gode at bruge, hvis symptomerne ses lokalt. Lokalt virkende antihistaminer kunne eksempelvis være en næsespray eller øjendråber. 


Neutraliser kløe og hævelse ved nældefeber med antihistaminer
Antihistaminer kan bruges til at lindre symptomer som kløe og hævelse ved nældefeber. De ikke-sløvende antihistaminer virker næsten alle lige hurtigt, men der kan dog være forskel på, hvor lang tid de virker, og hvilke bivirkninger der kan medfølge. Under alle omstændigheder så kan antihistaminer forbedre livskvaliteten for mange af dem, der lider af nældefeber. 


Kom igennem høfebersæsonen med antihistaminer mod allergi
Alt efter medicinen, så kan du ofte tage antihistamintabletter én til tre gange om dagen. Nogle midler med antihistaminer virker kun i nogle få timer, mens andre virker i op til et døgn. Selvom antihistaminer også har en effekt efter, at symptomerne er begyndt, så kan det klart anbefales at tage medicinen forebyggende. 


Kontakteksem eller insektbid - antihistaminer klarer kløen
Antihistaminer kan effektivt og hurtigt lindre kløe fra kontakteksem og insektbid. Prøv med fordel et produkt som eksempelvis Mepyramin Creme 2% Medic, der indeholder antihistaminer, og derfor er en effektiv løsning til midlertidig lindring af kløe, svie og ubehag.  


Må børn og gravide få antihistaminer mod nældefeber?
Antihistaminer er sikre for børn eksempelvis ved behandling af nældefeber, men bør kun gives, hvis der står en børnedosering på pakningen. Til børn, der ikke kan sluge tabletter, findes antihistamin også som en flydende opløsning, der er nem at indtage. Nogle antihistaminer bør kun anvendes til børn under 15 år efter lægens anvisninger. Hvis du er gravid eller ammende, bør du tage en snak med din læge om brugen af antihistaminer inden indtagelse. 


Er der bivirkninger ved brug af antihistaminer?
De mulige bivirkninger ved brug af antihistaminer afhænger af, hvorvidt der er tale om kortvarigt brug eller langvarigt brug samt typen af produktet. De mest almindelige bivirkninger inkluderer mundtørhed, døsighed og søvnighed. Alkohol kan forstærke denne sløvende effekt. Øjendråber kan i nogle tilfælde desuden give øjenirritation, mens næsespray kortvarigt kan give en bitter smag i munden. 

Kan jeg købe antihistamin i håndkøb?
På apoteket kan du både få sløvende antihistaminer, ikke-sløvende antihistaminer og lokalt virkende antihistaminer på håndkøb. Er du i tvivl, om hvordan du eller dit barn bedst kommer igennem allergisæsonen, så kom endelig forbi dit lokale apotek og spørg en fagperson til råds. Findes der en antihistamin creme? Kan antihistamin fås i håndkøb? Findes der bestemte antihistaminer mod høfeber?  Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig. På apoteket går vi op i kvalitet og kundetilfredshed, vi har konkurrencedygtige priser, og så udvælger vi alle produkter nøje for deres effektivitet og sikkerhed, så du skal bekymre dig mindst muligt.