Kosttilskud

Vitaminer

Nulstil
Filter
Luk

Vitaminer

En af de vigtigste anbefalinger i relation til helbred og sundhed er at spise sundt og varieret. Det kan ikke siges for tit, for du er, hvad du spiser. Intet kosttilskud kan erstatte sund og varieret mad, men det kan være et tilskud. Et værdifuldt tilskud. Læs mere herunder om, hvordan din krop kan reagere på manglen af vitaminer, samt hvilke vitaminer du kan købe på dit lokale apotek eller her på Apoteket-online.dk. 

Hvad er vitaminer?

Vitaminer er essentielle stoffer, der er nødvendige for, at kroppen kan fungere optimalt, men som kroppen ikke selv kan danne, hvorfor det er vigtigt, at disse indtages gennem kosten.  Vitaminer kan inddeles i to grupper: De vandopløselige vitaminer og de fedtopløselige vitaminer. De vandopløselige vitaminer ophobes ikke i kroppen, så hvis du indtager mere, end der er behov for, så udskiller du overskuddet med urinen. Fedtopløselige vitaminer, som K-, E-, D- og A-vitaminer, kan du dog godt ophobe i kroppen, i leveren og i fedtvævet. 

Hvad er de vigtigste vitaminer?

Vitaminer er nødvendige for at holde alle kroppens funktioner i gang. Mangel på blot et enkelt vitamin kan bringe kroppen ud af balance. A-vitamin er vigtigt for synet, D-vitamin er vigtigt for reguleringen af calciumindholdet i blodet, K-vitamin er vigtigt for, at blodet kan størkne osv. Vi kunne blive ved. Pointen er, at både de fedtopløselige vitaminer og de vandopløselige vitaminer alle sammen bidrager til kroppens vigtige funktioner som eksempelvis dit immunforsvar og din energiomsætning. 

Sådan reagerer din krop på mangel af vitaminer

Symptomer og konsekvenser af vitaminmangel kan variere fra person til person afhængig af, hvilket vitamin kroppen mangler. Lige meget hvilket vitamin, der er tale om, er det dog vigtigt at opdage og behandle manglen tidligt for at undgå langsigtede sundhedsmæssige problemer. Gravide, ældre og personer med bestemte helbredsmæssige tilstande er nogle af de særlige risikogrupper, der har en øget risiko for vitaminmangel. Her kan en blodprøve hos den praktiserende læge være med til at diagnosticere vitaminmangel og anbefalinger til kosttilskud. 

Få et skud vitaminer til håret, negle, hud og velvære

Visse vitaminer er særligt gode for både håret, neglene, huden og generelt velvære. Her er der eksempelvis tale om Biotin, A-vitamin og C-vitamin. Har du lyst til at prøve et kosttilskud specielt designet til at fremme dit fysiske udseende og din følelse af velvære, så prøv med fordel Drogens Vital Hud, Hår og Negle Tabletter med en speciel sammensætning af vitaminer, mineraler, ølgær samt planten agerpadderok, der indeholder silica. Har du tvivl eller spørgsmål om indhold og/eller anvendelse, så husk at du altid er velkommen til en snak på dit lokale apotek. 

Tag vitaminer som kosttilskud og dæk din krops behov

Kosttilskud kan hjælpe med at dække specifikke ernæringsmæssige behov baseret på din alder, din sundhedstilstand og din livsstil. Derfor har apoteket også et væld af forskellige former for kosttilskud med vitaminer - både til familiens yngste, familiens ældste og alt derimellem. Til jer der gerne vil gøre det nemt, kan vi anbefale Multi-Tabs Family Tablet, der er velegnet til voksne og børn over 11 år. Med en sammensætning af 13 vitaminer og otte mineraler er hele familien godt dækket med bare en enkelt daglig tablet. 

Hvilke vitaminer kan jeg købe her på Apoteket-online?

På apoteket kan du ikke bare finde vitaminpiller med forskelligt indhold, men også vitaminpiller i forskellige former. Til dig der ikke er så vild med at sluge piller findes både brusetabletter, gummies og tyggetabletter og til de mindste er det oftest nemmest med vitamindråber som eksempelvis Apovit D-Vitamin Dråber, der bidrager til barnets normale vækst og knogledannelse. 

Vitaminer for hele familien

Alle har brug for vitaminer, men det betyder ikke, at alle har brug for de samme vitaminer. Børn under to år anbefales et tilskud af D-vitamin, kvinder der ønsker at blive gravide kan have gavn af lidt ekstra folinsyre og personer med øget risiko for knogleskørhed kan få brug for et tilskud af D-vitamin og calcium. Desuden anbefaler Fødevarestyrelsen, at alle danskere tager et D-vitamintilskud dagligt fra oktober til april. Læs mere om Fødevarestyrelsens kosttilskudsanbefalinger lige her.

Hvilke vitaminer skal jeg tage?

Det er yderst vigtigt at tilpasse vitaminindtag efter individuelle sundhedsmæssige behov og livsstil. En velbalanceret kost er fundamentet, men et kosttilskud kan være nødvendigt i visse tilfælde. Ved at konsultere din praktiserende læge, søge information hos Fødevarestyrelsen og/eller snakke med apotekspersonalet kan du træffe en informeret beslutning om, hvilke vitaminer du bør tage på daglig basis. De fleste har ikke brug for et specifikt vitamin mere, end de har brug for et dagligt tilskud af både vitaminer og mineraler. Dette behov kan du nemt få dækket med en multivitamin, som eksempelvis Apotekets Multivitamin Voksen til voksne og børn fra 11 år. 

Vitaminer og graviditet

Forskellige vitaminer såsom folsyre, D-vitamin og jern er vigtige under graviditeten for at støtte både moderens og barnets sundhed. Det er vigtigt at understrege vigtigheden af at konsultere en sundhedsprofessionel før indtagelse af kosttilskud under graviditeten for at undgå overdosering eller interaktioner med andre mediciner. 
Det er desuden altid en god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål. Hvad er forskellen på en pille og en kapsel? Hvilke vitaminer har mit barn brug for? Hvor mange vitaminpiller skal man tage om dagen? Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

Nem og sikker betaling med bl.a. MobilePay