Sex og intim

Skedesvamp behandling

Nulstil
Filter
Luk
Ekspertviden

Klar besked om skedesvamp

Hvordan ser skedesvamp ud?

Skedesvamp viser sig ofte som et hvidt, tykt udflåd. Modsat almindeligt udflåd som er ret tyndt, slimet og lidt hvidligt. I forbindelse med skedesvamp vil slimhinderne ofte være irriterede, og der kan derfor forekomme svie, kløe og rødme omkring skedeåbningen. Der kan også være svie i forbindelse med vandladning. Skedesvamp kan behandles på flere måder med svampemidler, der kan købes i håndkøb enten som creme eller stikpiller. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt med en recept fra lægen. 

Skedesvamp smitter ikke i almindelighed. Dog kan en kvinde smitte, men en mand kan ikke smitte en kvinde. Ved tilbagevendende svampeinfektion kan det være en god idé med forebyggende behandling mod svamp, og her kan det være relevant for partneren også at blive behandlet. Du kan læse mere om, hvordan du forebygger skedesvamp her. Hvis du ikke synes, behandlingen virker, eller hvis infektionen kommer igen, så kontakt din læge.

Hvilke behandlinger virker mod skedesvamp?

Hos Apoteket-online.dk er vi specialister i midler mod forskellige former for svamp herunder også skedesvamp. Du kan enten anvende creme eller stikpiller eller en kombination af begge til at behandle skedesvamp med. Det kommer an på, hvad du finder mest effektivt. Canesten er et af vores svampedræbende midler, der både fås som vaginaltabletter og som vaginalcreme. Canesten indeholder det aktive stof Clotrimazol, som ødelægger svampenes cellevægge, så de til sidst går til grunde. 

Vi tilbyder også andre mærker til behandling af skedesvamp heriblandt Brentan, som også tilbyder behandling via creme og tabletter. Brentan indeholder det aktive stof Miconazol, som virker på samme måde som Clotrimazol ved at nedbryde og ødelægge svampenes cellevægge. Har du brug for yderligere vejledning til behandling af skedesvamp så gå ind på vores kontakt os side, hvor vi altid er klar til at hjælpe dig og besvare dine spørgsmål.

Efter endt behandling af skedesvamp - hvad nu? 

Årsagen til skedesvamp kan være flere. Mange kvinder bærer helt naturligt svampen i skede uden, at det giver gener. Hvis bakteriefloraen i skeden ændrer sig, kan det føre til, at svampen Candida albicans får gode betingelser for at udbrede sig, og det giver en svampeinfektion. Behandling med antibiotika, nedsat immunforsvar, sukkersyge og graviditet kan være en af årsagerne til at svampene får gode vækstbetingelser. 

For at undgå gentagne tilfælde af skedesvamp kan det være en god idé ikke at vaske sig for meget i skeden og helt undgå at bruge almindelig sæbe. Ønsker du at bruge sæbe, så brug helst intimsæbe, som er skånsom for det intime område. Der kan også bruges intimservietter til at holde en god intim hygiejne. Derudover anbefales det at undgå for tætsiddende og syntetisk undertøj, selvom det er tvivlsomt, om hvorvidt det spiller en rolle i forhold til skedesvamp. 

Er din skede i ubalance?

Hvis du ikke har skedesvamp, kan det være din skede er i ubalance. Hvis dit udflåd pludselig er meget grynet eller har en fiskelugt, så kan det skyldes en bakteriel infektion modsat svampeinfektion, hvor udflådet er a´ ´la´ hytteost. En bakteriel infektion får du f.eks. Fra uønskede bakterier. Det kan være, hvis du tørrer dig forkert, når du er på toilettet. Selvom mange kvinder synes, dagligt udflåd er irriterende, så er det værdifuldt. Udflåd er nemlig naturens egen ”sæbe”, som hele tiden sørger for at rense skeden. I løbet af et døgn udskiller en kvinde 1-2 ml udflåd. Mængden kan variere, så selvom du nogle dage synes, der kommer meget, behøver det ikke at være et advarselstegn. Det, du skal reagere på, er ændringer i farve, lugt og konsistens. 

Spørg apoteket, så snart du oplever gener i den intime zonen

Kvindens underliv har altid været et emne, der har fået meget fokus. Det er et kompliceret univers, hvor ubalancer og gener nemt kan opstå, og for mange kvinder er det forbundet med generthed at tale om udfordringerne i de intime områder. Det kan aldrig siges for tit: Det er både nemmere og bedre at tage alle sundhedsmæssige udfordringer i opløbet. Derfor er vores anbefaling, at du hellere spørger os en gang for meget end en gang for lidt. Svamp i og omkring skeden skal du nemlig ikke spøge med, for det kan blive ret intenst, så du har lyst til at klø dig hele tiden – og bestemt ikke har lyst til sex. Og du kan også smitte dig selv. F.eks. hvis du har svamp i skeden, kan det sprede sig til skamlæberne – og omvendt.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

Nem og sikker betaling med bl.a. MobilePay