Mund og tænder

Tandpasta mod isninger

Nulstil
Filter
Luk

Tandpasta mod isninger i tænderne

God mundhygiejne er med til at holde din mund sund, og det er vigtigt for dine tænder skal helst holde hele livet. Vores tænder er beskyttet af emaljen - den hårde ydre skal, der giver tænderne deres glans. Passer vi ikke på denne emalje, så oplever mange det som kaldes isninger i tænderne. Det kan være smertefuldt og yderst generende i hverdagen, men heldigvis kan du i langt de fleste tilfælde løse problemet med en tandpasta mod isninger i tænderne.  

Beskyt følsomme tænder med en tandpasta mod isninger i tænderne

Hvis din emalje på ydersiden af dine tænder er stærk, kommer du sjældent til at mærke isninger i tænderne. Er din emalje derimod svag eller beskadiget, så er det underliggende tandmateriale, dentinen, yderst eksponeret. Det er især et problem fordi dentinen er fyldt med små rør, som løber direkte til nerveenderne. Derfor er det bedste forebyggende råd mod isninger i tænderne at passe på emaljen uden på tænderne. Det gør man ved at undgå tandslibning, for hård tandbørstning og overdrevet forbrug af syre og/eller sukker. Oplever du dog stadig isninger i tænderne, så kan det være en god ide at bruge en tandpasta specifikt mod isninger i tænderne. Curaprox Be You Tandpasta (f.eks. med smag af fersken og abrikos) fjerner plak, styrker samt beskytter emaljen og modvirker isninger på en og samme tid. Tandpastaen findes i seks forskellige smagsvarianter og kan både findes på dit lokale apotek samt her på Apoteket-online.dk

Hvor hurtigt virker tandpasta mod isninger i tænderne?

Hvor hurtigt isningerne i tænderne forsvinder ved brug af tandpasta mod isninger er forskelligt fra produkt til produkt og ligeledes fra person til person alt efter, hvor voldsomme isningerne er. Har du brug for lindring her og nu, er Sensodyne Rapid Relief måske noget for dig? Med sin unikke formulering, specielt udviklet til at give hurtig lindring af isninger i tænderne, oplever du forskellen efter bare 60 sekunder. For ekstra hurtig lindring bør de sensitive tænder børstes før de andre. Påfør eventuelt en mængde svarende til en ært på en ren fingerspids og gnid forsigtigt i 1 minut på de følsomme områder, inden du børster tænder. 

Tandpasta med fluor eller tandpasta uden fluor? 

Tandbørstningen er det absolut vigtigste våben mod usund mund. Så når du har fundet en tandbørste, der ikke er for hård og som samtidig passer i størrelsen til din mund, er det tid til at finde tandpastaen. Brug altid en tandpasta med flour, for det er dokumenteret, at flour er en effektiv forebyggelse mod huller i tænderne. I stedet for at skylle alt tandpastaen ud af munden efter tandbørstning, så lad noget af det sidde, for så får tandpastaens flour endnu bedre mulighed for at virke. Prøv eventuelt Dentacure Tandpasta Mild Mint, der indeholder både flour samt et naturligt ekstrakt fra Bukkehornsfrø, der er dokumenteret antiinflammatorisk og bekæmper de skadelige bakterier ved dagligt brug. 

Kan man få isninger ved brug af tandpasta med fluor, og vil det så være bedre at bruge en tandpasta uden fluor?

Nej, du kan ikke få isninger ved brug af tandpasta med flour. Flour forhindrer meget simpelt caries i at udvikle sig og beskytter samtidig din emalje. Bruger du en tandpasta med flour, er der derfor faktisk en mindre chance for, at du oplever isningerne i tænderne. Til gengæld kan det være en god ide at undgå en tandpasta med for mange slibekorn, da disse kan forværre isninger i tænderne. Brug i stedet en tandpasta, der er udviklet til formålet, og hold desuden øje med dit tandkød. Både paradentose og tandkødsbetændelse er nemlig begge tandsygdomme, der kan give anledning til at tandkødet trækker sig. Hvis tandkødet trækker sig, bliver det underliggende tandmateriale yderligere eksponeret, hvilket også kan forårsage isninger i tænderne. 

Tandpasta mod isninger og tandpasta uden slibemiddel til børn

Leder du efter en tandpasta der egner sig til børn og som samtidig modvirker isninger i tænderne? Så er Zendium Sensitive Tandpasta Til Børn måske noget for dig. Tandpastaen indeholder et ekstra mildt slibemiddel, som skåner lange og blottede tandhalse for slibeskader samtidig med, at den modvirker isninger i tænderne. Zendium Sensitive Tandpasta kan anvendes dagligt i forbindelse med tandbørstningen både morgen og aften, så du er helt sikker på at du beskytter dit barns nye og permanente tænder. 

Hvad er forskellen på tandpasta mod isninger og andre typer af tandpasta?

Der er stor forskel på forskellige former for tandpasta og dermed også, hvad de forskellige tandpastaer indeholder. Er det en tandpasta mod huller? En antiplak-tandpasta? Måske en blegende tandpasta. Oplever du isninger i tænderne i hverdagen, kan det måske være en hjælp for dig at prøve en tandpasta mod isningerne som eksempelvis Zendium Sensitive Tandpasta, der indeholder et ekstra mildt slibemiddel. Tandpastaen er udviklet specielt til mennesker med følsomme tænder og indeholder de samme naturlige enzymer og proteiner som din mund.  

Isninger i tænderne kan ødelægge både velvære og humør. Derfor er det altid en god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål. Hvilken tandpasta bør jeg vælge? Hvad gør jeg, hvis mit barn døjer med isninger i tænderne?  Hvad gør flour i en tandpasta? Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig.