Krop

Solbeskyttelse

Nulstil
Filter
Luk
Ekspertviden

Sådan påvirker solens stråler din hud

Solbeskyttelse

Det er vigtigt at vælge den rigtige solcreme. Hos Apoteket-online har vi solcreme til dig og hele familien. Vi har solcreme til dig med sensitiv hud, til dig som ikke kan tåle parfume eller til dig, der ikke ønsker hormonforstyrrende stoffer.

Solcreme

Vi har svanemærket, allergicertified og astma allergimærket iblandt vores mærker som: Decubal, La Roche-posay, Vichy og Apotekets. Søger du solcreme til ansigtet eller solcreme til kroppen, har vi begge dele. Apotekets sol spray vandt bedst i test i forbrugerrådet tænk og i Danish Beauty Award og kan bruges af hele familien.
Det er vigtigt at vælge den rette solcreme og er du i tvivl, vil vi altid anbefale at besøge vores fysiske apotek.  

Hvorfor bruge solcreme?

Om sommeren er solen ekstra stærk og solens lys indeholder ultraviolette stråler og det er derfor vigtigt at beskytte sin hud. Du har måske hørt om UVA-stråler og UVB-stråler? Disse stråler bliver ikke stoppet af ozonlaget, men rammer jordens overflade. UVA-stråler og UVB-stråler giver huden farve, solskoldninger, soleksem og hudkræft. Midt på dagen er solens stråler stærkest, men ved brug af solcreme og skygge mellem klokken 12-15 kan man undgå forbrænding og hudkræft. Du kan læse vores artikel om, hvordan solens stråler påvirker din hud. Husk også at der kan være behov for solcreme om vinteren og foråret, specielt hvis du tager på skiferie eller kan lide at arbejde i haven. Gennem vintersæsonen og foråret har vores hud været pakket ind i en længere periode, og huden er derfor ekstra sårbar overfor ultraviolette stråler. Læs mere om, hvordan du kan undgå vinterhud.

Forskellen på UVA-stråler og UVB-stråler? 

UVA-stråler kan ødelægge hudens DNA og påvirke hudens overflade og gøre huden ældes hurtigere med rynker. Hvor UVB-stråler giver huden farve, men også forbrændinger, soleksem og hudkræft.
UVA-stråler og UVB-stråler øger begge risikoen for at få hudkræft.

Solcreme til børn

Hos Apoteket-online sælger vi også solcreme til børn. Vi sælger vand-, sand- og svedresistente solcremer uden parfume og hormonforstyrrende stoffer som for eksempel Anthelios Invisble Spray Faktor 50+ fra La Roche-Possay. Husk at brug en solcreme til dine børn med meget høj beskyttelse. Vi anbefaler ikke at spædbørn og små børn får direkte sollys, da de har en meget sart og sensitiv hud. Denne anbefaling gælder selvfølgelig også for større børn og voksne, som heller ikke burde opholde sig længere tid i solen. En anden måde at beskytte sine børn og sig selv mod solen er ved at benytte tøj. Er du i tvivl, er det altid en god ide at besøge dit lokale apotek.

Har du sensitiv eller sart hud?

Hvis du har sensitiv hud kan det være du skal passe ekstra meget på, når du opholder dig i solen. Generelt anbefaler vi ikke, at man opholder sig længere tid ad gangen i solen, men hvis man ikke kan undgå det, så anbefaler vi for eksempel disse 2 solcremer listet indenunder. De er specielt egnet til folk med overfølsom hud og er uden parfume.

Apotekets sol spray.

Decubal Sun Spray 2 in 1.

5 gode råd i solen

1. Ophold dig i skyggen.
2. Brug solhat og tøj.
3. Selvom du har solcreme på, er du stadig ikke fuldt beskyttet mod solens stærke stråler.
4. Aldrig lad spædbørn og småbørn få direkte sol.
5. Husk at smøre dig ind i solcreme efter en tur i vandet.
100% danskejet