Smerter og feber

Sportsskader

Nulstil
Filter
Luk

Sportsskader

Motion er sundt. Vi hører det igen og igen. At du bliver forpustet, træt og får sved på panden har du garanteret oplevet mange gange. Nogle gange sker der dog også det, at dine muskler, sener og/eller ledbånd får sig en skade - og det gør ondt. Det borer, murrer og giver jag af smerter. Nogle gange kan du nemt sige, hvor smerten sidder. Andre gange er det mere diffust, og nogle gange er smerter i bevægeapparatet endda ledsaget af nedsat bevægelsesevne. På apoteket har vi både varmepuder, smerteplastre og kølende sprays til dig, der er ramt af en sportsskade. 

Hvilke produkter til pleje af sportsskader kan vi tilbyde?

At behandle lokalt på en sportsskade betyder, at du kun behandler kroppen og smerten lige præcis der, hvor det gør ondt - i modsætning til systemisk behandling, hvor du tager smertestillende tabletter, der kommer ud og virker i hele kroppen. Til behandling af sportsskader kan du eksempelvis bruge en gel, der virker ved at give varme til området, hvor du oplever smerter. En anden mulighed er smertelindrende plastre, der lindrer smerte ved bl.a. muskeloverbelastning eller rygsmerter. Kom endelig forbi til en snak på dit lokale apotek, hvor det dygtige apotekspersonale kan hjælpe dig med at finde lige akkurat det produkt, der passer bedst til dine behov. 

Effektiv behandling af sportsskader med varmeomslag og varmedunke

Er du ramt af en sportsskade, og har du brug for effektiv lindring af smerterne, der gør at du kan fortsætte en aktiv hverdag? Så er et varmeomslag måske noget for dig? Varmeomslag fra ThermaCare til nakken og skulderen eller ryggen producerer en effektiv og dybdegående varme i 8 timer. Temperaturen holdes kontinuerligt på den anbefalede terapeutiske temperatur på 40 grader i alle 8 timer, mens det varmer dybt ned i vævet og afhjælper årsagen til smerten. Varmecellerne indeholder både jernpulver, aktivt kul, salt og vand. Når disse celler kommer i kontakt med ilt, frigives der varme på naturlig vis. Ligger du derhjemme kan en varmedunk til sportsskader som eksempelvis Sipacare Varmedunk Sort ligeledes lindre spændinger og ømhed i både muskler og led ved lokal opvarmning af kroppen. 

Hvad er forskellen på en varmepude og en varmedunk?

Mens en genanvendelig varmepude mod sportsskader som 3M Nexcare Cold/Hot Varmepude indeholder gel, som opvarmes i mikrobølgeovnen, fungerer en varmedunk ved at hælde varmt vand i beholderen. Desuden kan en varmedunk, som eksempelvis SipaCare Varmedunk Med Fleecebetræk også bruges som kuldedunk til lindring af ømhed ved en forstuvning eller til afkøling, hvis man følger sig overophedet. Varmedunken fra Sipacare er velegnet til muskelsmerter, da fleece-betrækket omkring dunken gør, at varmen føles behageligt.

Varmepakning og varmepude til sportsskader

Både varmepuder og varmepakninger er ideelle til effektiv behandling af diverse sportsskader. Ice Power Kulde/Varmepakning er desuden yderst praktisk, da den både kan lindre smerter, afhjælpe hævelser og lindre non-inflammatoriske skader, idet den er genbrugelig og både kan anvendes som kulde- og varmebehandling. Posen kommes enten i fryseren eller i mikroovnen alt efter behov, hvorefter den anvendes på det udsatte område.

Hurtig nedkøling med kuldepakning (engangskuldepose) fra Apoteket-online.dk

Ved akut hævelse, slag eller forstuvning er en kuldepakning til sportsskader som 3M Nexcare ColdHot Cold Instant både effektiv og praktisk, da den ikke kræver brug af fryser. Du kan derfor nemt tage den med til sport eller på rejser. Kuldepakningen aktiveres og bliver øjeblikkeligt kold ved et fast tryk med tommelfingeren i midten af pakken. Knæk bagefter pakningen for at fordele den kolde væske og fasthold den lokalt, hvor skaden er sket. 

Smerteplaster til ømme muskler og led

Et smerteplaster til sportsskader lindrer ubehag i tilfælde af både muskel- og ledsmerter. Prøv FIT Smerteplastre Universal Stor, der virker i op til 120 timer. Plastret indeholder ikke medicin og forårsager ingen termiske chok. Til gengæld er det vandafvisende og super nemt at bruge. Frigør bare plasteret for beskyttelse, påfør det på tør og ren hud uden hår og vent i omtrent to minutter, mens plasteret sætter sig bedre fast på huden. Plastret kan du lade sidde i fem dage, hvorefter du kan fortsætte behandlingen efter behov.

Engangsispose - en praktisk løsning til smertelindring og nedkøling ved sportsskader

Nogle gange skal det gå hurtigt, når man pludselig bliver ramt af en sportsskade. Heldigvis kan Jasper Engangs-Ispose 350 G være klar på bare 60 sekunder. Isposen anvendes til kuldebehandling af akutte led-, sene- og muskelskader. Posen aktiveres ved at trykke inderposen itu, hvorved der sker en kemisk reaktion. Efter et enkelt minut er posen klar til brug og kan anvendes efter behov. 

Kølende spray, kølende gel og kølende Roll On til hurtig smertelindring

Måske er en kølende spray, roll-on eller gel lige det du står og mangler til behandling af din sportsskade? I det tilfælde kan du med fordel prøve Biofrost Active Gel Kølende der er en smertestillende gel med effektiv kuldebehandling i forbindelse med gentagende belastningsskader og sportsrelaterede smerter. Kulde begrænser hævelse, løsner muskelspændinger og sikrer hurtigere restitution ved skader og overanstrengte muskler, så du kan komme hurtigst muligt ovenpå igen! 

Hvad er forskellen på kølende gel og varmede gel?

Om du har brug for en kølende gel eller en varmende gel til din sportsskade kommer både an på, hvor akut skaden er opstået, hvor på kroppen, der opleves smerter, og hvorvidt området er hævet. Generelt ligger forskellen mellem kuldebehandling og varmebehandling i at en varmende pude eller gel får blodkarrene til at udvide sig, hvilket øger blodtilførslen. Dermed hjælper varmen til helingen i det udsatte område og får spændte muskler og stive led til at slappe af. Kuldebehandling er generelt god mod akutte skader, hvor kulden især modvirker hævelsen ved at få blodkarrene til at indsnævre sig. En kølende gel som Ice Power Roll Gel giver desuden en hurtig og effektiv lindring af muskelsmerter, der bl.a. skyldes overanstrengelse. Har du derimod brug for lindring af smerter og spændinger i og omkring ryg, lændehvirvelsøjlen, nakke og skulderen, så kan du med fordel prøve Perskindol Thermo Hot Gel. Den køler straks huden for derefter at give en intensivt varmende effekt ned i vævet. 

Varmende gel til lindring af muskelspændinger og stivhed

De fleste har prøvet at døje med både muskelspændinger og stivhed, der kan ødelægge både velvære og humør. En varmende gel, som eksempelvis Voltaren Forte Gel 23,2 Mg/G indeholder det aktive stof, diclofenac, der anvendes ved lokale vævsreaktioner under huden, som kan opstå efter et slag eller en forstuvning. Voltaren virker dæmpende på betændelseslignende symptomer i muskler, led og/eller bindevæv. Virkningen fremkommer ved, at midlet trænger igennem huden. 

Smertelindrende gelpude - minimerer smerter og hævelser efter en sportsskade

Har du brug for støtte og aflastning af eksempelvis senen under knæskallen, så er Jasper Pro Cool Knæbandage med Gelpude et godt bud. Professionel og anatomisk designet støtte, der anvendes til aflastning af senen under knæskallen. Den dobbelte velcrolukning sikrer gode tilpasningsmuligheder af støtten og giver ensartet trykfordeling, samtidig med at trykket i senen bliver korrekt og ensartet. 

Det er altid en god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål. Hvad er et varmeomslag til sportsskader? Er en varmepakning til sportsskader bedre? Hvad er forskellen på en engangsispose og en engangskuldepose til sportsskader? Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

Nem og sikker betaling med bl.a. MobilePay