Forkølelse

Hostestillende medicin - Hoste

Nulstil
Filter
Luk

Behandling af hoste

Hvad er hoste? 

Hoste er så at sige en refleks, hvor kroppen forsøger at fjerne fremmedlegemer fra luftvejene. Det betyder, at hvis du får støvpartikler, slim, pus eller irriterende gasser i luftvejene, udløses der et hosteanfald for at fjerne fremmedlegemer fra dine luftveje. Dette kan også ske ved irritationer i spiserøret, øregangene og lungehinden. 

Hosterefleksen udløses ved, at irritationen i spiserøret eller luftvejene sender signaler til dit hostecenter i hjernestammen, som så udløser et hosteanfald. 
Hoste er ikke en selvstændig sygdom, men er et symptom, som kan have mange årsager – deriblandt forkølelse som den mest hyppige. 

Hvad er årsagen til hoste? 

Forkølelse er en af de mest almindelige årsager til pludseligt opstået hoste. Ved forkølelse er hosten først en tør irritationshoste som senere går over og bliver en mere løs og våd hosten. Ved en forkølelse kan hoste vare ved i ugevis. Der er ikke noget farligt ved det – det er blot en irritation for de fleste.

Akut bronkitis, som ofte er en del af en forkølelse, kan også være årsagen til hoste. Her er hosten typisk intensiv og varer ved i mere end en uge. Den er først tør og senere løs med ømhed i halsen og brystet. Du vil typisk også have lidt feber ved akut bronkitis. 

En tredje årsag til hoste kan desuden være bihulebetændelse, som typisk opstår i forbindelse med en forkølelse. Selvom bihulebetændelse som oftest er kendetegnet ved smerte over bihulerne og slim fra næsen, kan det også give hoste, når det ”drypper” fra næsen og bag i svælget. 

Kan man få medicin mod hoste? 

Hvis du har hoste, kan du godt få medicin mod hoste, som er slimløsende og hostestillende. Du kan ikke få medicin, der får hosten til at gå væk, men det kan lindre nogle af de irritationer, der følger med såsom slim, der blandt andet kan gøre det besværligt og ubehageligt for dig at synke.

Hvilke lægemidler kan man få mod hoste? 

Der findes forskellige slags håndkøbsmedicin til lindring af hoste, herunder brusetabletter og hostesaft. Lægemidlerne virker ikke helbredende og forkorter heller ikke den periode, du har hoste i, men kan dog gøre det nemmere at komme igennem både forkølelsen og hosten. 

Her på siden tilbyder vi både brusetabletter og hostesaft, som virker slimløsende og lindrende. 
100% danskejet