Øjne, ører og næse

Øjenrens

Nulstil
Filter
Luk

Øjenspray, øjensalve og øjengel

Smerter, ubehag og synsproblemer kan have rigtig mange årsager. Det kan være noget så simpelt som allergi, der kan afhjælpes med håndkøbsmedicin fra apoteket. Det kan være betændelse, som især børnefamilier kender til. Eller det kan være som følge af tørre øjne. Under alle omstændigheder er det vigtigt at gribe ind - eller om muligt at forebygge problemet. Det kan du først og fremmest gøre ved god øjenhygiejne, pleje og fugt. 

Hvad er øjenrens?

Dine øjne har deres helt egne renserutiner. De består mest af alt af vores tårer, der både indeholder saltvand, olier og en slags slim, der tilsammen danner tårefilmen. Er tårefilmen ikke intakt, så mister dine øjne både deres forsvarsmekanisme mod udefrakommende partikler og deres evne til at forblive fugtede. Tørre øjne opstår eksempelvis når tåreproduktionen er nedsat, eller når fordampningen af tårerne er for høj. I begge tilfælde vil mængden af tårefilm til at dække øjets overflade være for lille. Nogle gange kan øjnene altså have brug for en hjælpende hånd i form af øjenrens. Øjenrens kommer dog i forskellige varianter. Herunder får du et overblik over både øjensalve, øjengel og øjenrens. 

Hvad er forskellen på øjensalve og øjengel?

Øjengel er en slags tyktflydende øjendråbe, der dog stadig kan dryppes ind i øjet, og som giver både fugt og pleje til meget tørre øjne. Øjengel kan både anvendes i løbet af dagen, men kan i visse tilfælde give et midlertidig sløret syn lige efter anvendelse. Dette kan virke generende, hvis du påfører øjengelen lige midt i dagens gøremål. Øjensalve skal i modsætning til øjengel ikke dryppes ind i øjet. I stedet påføres en lille stribe øjensalve mellem øjet og øjenlåget, inden øjet lukkes forsigtigt sammen. Påførelse af øjensalve giver ligeledes et midlertidigt sløret syn, og man bør ikke køre bil eller på anden vis deltage aktivt i trafikken, før synet igen er klart. 

Kan man købe øjenrens, øjensalve og øjengel uden recept?

Ja, det kan du! Både på dit lokale apotek og her på Apoteket-online.dk kan du købe øjenrens, øjensalve og øjengel uden recept. Derudover har vi på apoteket også et bredt udvalg af andre gode produkter til at holde øjenhygiejnen helt i top. Har du eksempelvis brug for en nem måde at rense huden omkring øjnene på farten, så er Blephaclean Vådservietter måske noget for dig? Blephaclean vådservietter er sterile servietter med renselotion til afrensning af øjenlåg og huden omkring øjnene. Vådservietterne er udviklet til sart hud, skal ikke skylles af igen og kan desuden anvendes til børn over 3 måneder. De indeholder hverken konserveringsmidler eller parfume, og er derfor også velegnet til dig med parfumeallergi. 

Øjengel til tørre øjne

Døjer du med tørre øjne? Så er du langt fra den eneste! Måske kan du ligesom mange andre finde lindring i en øjengel, der modvirker tørre øjne som eksempelvis Oxyal Care Øjengel. Øjengelen indeholder dekspantenol, som smører øjets overflade og beskytter det friske øje. Desuden forbedre øjengelen fugtningen af øjets overflade i tilfælde af både tørre, sviende og/eller trætte øjne som følge af langvarigt tv-kiggeri, skærmarbejde eller luft fra varmesystemer og airconditionanlæg. 

Øjenspray til tørre, irriterede og rindende øjne

Er du ikke så glad for at skulle dryppe noget ind i øjet eller har du brug for lidt ekstra pleje som kontaktlinsebruger, så er en øjenspray måske en løsning? Tearsagain Sensitiv Øjenspray stabiliserer lipidlaget i tårefilmen og lindrer tørre, irriterede og rindende øjne. Øjensprayen indeholder dexpanthenol, som tilmed beskytter den følsomme hud omkring øjnene. Velegnet til dig med kontaktlinser.   

Er øjenspray bedre end øjengel?

Hvorvidt du vil få bedst virkning med en øjenspray eller en øjengel afhænger af dine behov og forventninger til produktet. Leder du efter øjenrens, der kan påføres på lukkede øjne, men som samtidig giver en opfriskende fornemmelse så er Oxyal Triple Action Spray helt klart en mulighed for dig. Øjensprayen er smørende og styrker alle tårefilmens tre lag for at forbedre den blødgørende effekt på øjets overflade ved symptomer på tørre øjne.

Øjenbadeglas til øjenskylning

Øjenbadeglas er endnu en mulighed for at skylle og rense betændte, irriterede eller skadede øjne. Desuden fjerner øjenskylning med et øjenbadeglas effekt fremmedlegemer, støv og andet snavs i øjnene. På apoteket kan du få et Øjenbadeglas i Plast, der er beregnet til brug sammen med øjenbadevand eller øjenbadevæske. 

Irriterede, tørre og betændte øjne kan ødelægge både velvære og humør. Derfor er det altid en god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål. Hvad er forskellen på en øjengel og en øjensalve? Hvilket produkt bør jeg vælge? Hvordan anvendes et øjenbadeglas? Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig.