Smerter og feber

Gigt

Nulstil
Filter
Luk

Gigt

Over 300.000 danskere har diagnosen artrose (slidgigt). I virkeligheden er der mange flere, for med alderen oplever næsten alle, at leddene bliver stive og ømme uden, at man nødvendigvis går til lægen. Mange kan dog holde symptomerne på et tåleligt niveau med smertelindrende gigtmedicin. Læs mere herunder om, hvad gigtmedicin egentlig er, hvilke typer der findes og hvilke fordele, der findes ved brug af eksempelvis glucosamin-produkter.  

Hvad er gigtmedicin?

Gigtmedicin er mange forskellige ting. Det rigtige produkt for dig afhænger blandt andet af, hvor voldsomme dine smerter er, og hvor ofte de forekommer. Gældende for alle er dog, at når man er smertedækket bedst muligt, slapper kroppen bedre af, og det gavner både det fysiske og mentale helbred. Nogle mennesker har en vis skepsis i forhold til at tage smertestillende medicin. Andre vægrer sig, fordi de har problemer med at synke piller, som eksempelvis piller mod slidgigt. Gigtforeningen anbefaler dog, at du gør dig selv den tjeneste at tale med din læge om, hvordan du kan blive smertedækket på bedst mulig vis, hvis du oplever mange smerter i dagligdagen. Du er også altid velkommen til at komme forbi dit lokale apotek, hvor du kan få en snak om smertestillende midler, som du kan købe i håndkøb. Midler med paracetamol har eksempelvis en god effekt mod lette gigtsmerter i hverdagen.  

Gigtmedicin mod slidgigt og leddegigt hos Apoteket-online.dk

På Apoteket-online.dk og på dit lokale apotek kan du købe smertelindrende medicin helt uden recept. Der findes flere forskellige typer af gigtmedicin mod både slidgigt og leddegigt, men for mange vil førstevalget formentlig være et middel med paracetamol som eksempelvis Pinex Brusetabletter 500mg. Pinex er et svagt smertestillende middel indeholdende det aktive stof paracetamol, der både findes som tabletter, oral opløsning, suppositorier eller brusetabletter, der opløses i et glas vand. Husk at læse indlægssedlen eller spørg på apoteket, så du har helt styr på bl.a. doseringsforslag til både børn og voksne. 

Bliv smertefri med den rigtige type smertelindrende gigtmedicin

I folkemunde kalder man det oftest bare for gigt. Dog findes der mange forskellige former for gigt - eksempelvis artrose og leddegigt - og derfor er det også de færreste, der kommer med helt de samme behov. Bag skranken på apoteket står det dygtige apotekspersonale klar til at tage en snak med dig om, hvilen type smertelindrende gigtmedicin, du vil få størst gavn af. Husk desuden også, at du kan gøre flere ting derhjemme for at reducere generne ved gigten. Dette handler dels om at bevæge dig, og dels om at lære noget afspænding. Kroppen er skabt til bevægelse, og forskningen viser, at jævnlig motion hjælper på smerterne. Afspændingen kan bestå i alt fra meditation, yoga og/eller åndedrætsøvelse. Om det er det ene eller det andet er ligegyldigt, bare afspændingsmetoden har så meget appel til dig, at du bruger værktøjet, for det har vist sig, at også afspænding reducerer smerterne. 

Gigtmedicin med Glucosamin mod slidgigt og leddegigt

Leder du efter et smertestillende middel mod gigt, som du kan købe på håndkøb, så er Glucofarm Once Tabletter 1500 mg måske noget for dig? Her får du 90 filmovertrukne glucosamin tabletter til lindring af symptomer ved let til moderat slidgigt i knæet. Tabletterne, indeholdende glucosamin skal synkes hele, da delekærvens formål ikke er, at kunne brække tabletten over. Efter indtagelse er halveringstiden i blodet omtrent 2 timer.

Fordelene ved glucosamin produkter mod gigt

Glucosamin dannes naturligt i kroppen ud fra glucose, sulfat og en aminosyre ved navn glutamin. Det dannede glucosamin er et forstadie i opbygningen af glykosaminoglykaner og hyaluronsyre, der begge er vigtige bestanddele af brusk. Flere studier peger på at glucosamin derfor medvirker til at hæmme nedbrydningen af brusk i led, der forekommer ved sygdomme som gigt. Kom endelig forbi dit lokale apotek, hvis du er i tvivl om, hvorvidt glucosamin-piller måske er noget for dig!

Hvilke typer af gigtmedicin kan jeg få hos Apoteket-online.dk?

På Apoteket-online.dk kan du få et bredt udvalg af smertestillende gigtmedicin. Som før nævnt findes der både brusetabletter, tabletter og orale opløsninger med paracetamol. Desuden findes tabletter indeholdende det aktive stof glucosamin. En helt tredje mulighed består i et varmeomslag som eksempelvis 3M Nexcare ColdHot Classic, der kan anvendes på to måder - enten som kuldeterapi eller som varmeterapi. Ved varmeterapi lindres led- og muskelsmerter samt reumatiske smerter ved gigt. Pakken varmes i varmt vand eller i mikroovnen, hvorefter den fæstnes ved hjælp af det medfølgende betræk på kroppen, hvor man ønsker behandling. 

Gigtmedicin uden recept? Køb din gigtmedicin i håndkøb hos Apoteket-online.dk 

Når smerter og bekymringer spænder ben for helt almindelige hverdagsaktiviteter, kan det hjælpe med lidt smertestillende medicin mod gigt. Heldigvis kan du få netop det - helt uden recept - på dit lokale apotek og på Apoteket-online.dk. Det er altid god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål. Hvad er gigtmedicin? Hvornår skal jeg søge læge? Hvad er gigtpiller? Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

Nem og sikker betaling med bl.a. MobilePay