Hud og hår

Skæl

Nulstil
Filter
Luk

Skælshampoo og svampedræbende shampoo

Hånden på hjertet: Hvor tit tænker du på, hvordan din hårbund har det? Fordi huden på skalpen hos de fleste er dækket af hår, så lider hårbunden tit af ”ude af øje, ude af sind” effekten – dvs. at den bliver glemt, fordi den er nærmest usynlig. Men hårbunden er hud. Hud der også kan blive tør, få eksem og skælle.

Behandling af skæl og skæleksem

Det kan ligne snefnug. Det kan ligne drys af hvis sukker. Og det kan sidde i klumper. Det er irriterende, fordi hovedbunden klør. Og det er ikke mindst irriterende, fordi det skæmmer og dermed bliver både et æstetisk og socialt problem. Tit kan mængden af skæl blive så stor, at de både sidder i håret og drysser ned på tøjet. Årsagen til skæl kan være mange, men tit er det svampen Pityrosporum ovale, der er problemet. Den har du som en af den naturlige mikroflora i din hårbund, og enhver mikroflora kan komme i ubalance. 

Skæl-svampen kan fx pludselig begynde at vokse hurtigere, og så dannes der skæl. Den dårlige besked er, at hvis du én gang har haft en svampeudløst udbrud af skel, så er du nok en af dem, der er ekstra disponeret. Og så kan du godt regne med, at problemet kommer igen. Men den gode besked er, at du som regel kan behandle skæl med en målrettet skælshampoo. Der findes fx shampoo til skæl med Piroctone olamine, der er kendt for at reducere formeringen af Pityrosporum ovale – dvs. den svamp, der er årsagen til skæl. Generelt er det en god ide at bruge så milde og skånsomme hårprodukter som muligt. 

Svampedræbende shampoo

Som ethvert andet vaskemiddel skal en hårshampoo først og fremmest vaske rent. Men hvad er det for nogle vaskeaktive stoffer i en shampoo, der gør, at du kan regne med effekten? Og hvordan sikrer du, at din shampoo samtidig giver mindst mulig risiko for både dig og miljøet? På apoteket kan du altid få rådgivning om indholdsstoffer og virkning af de kvalitetsprodukter, vi har valgt at have på vores hylder. Vi har herunder samlet et par gode bud på en mild, skånsom og svampedræbende shampoo: 
  • Nizoral 10mg/g Shampoo mod skæl i hovedbunden bekæmper effektivt skælsvamp. Desuden lindrer den kløe og skælflager, og så kan du allerede se resultater efter to uger.
  • Apotekets Skælshampoo indeholder Piroctone Olamine, som effektivt forebygger og fjerner skæl. Creatine virker beskyttende og dæmper irritation i hovedbunden, mens glycerin tilfører masser af fugt, og et havalgeekstrakt virker plejende på både håret og hovedbunden. Vi anbefaler at anvende shampooen 2-3 gange om ugen.
  • ACO Special Care Anti Dandruff Shampoo er en fugtgivende og nærende skælshampoo, der effektivt fjerner og forhindrer udvikling af skæl. Styrker hår og hovedbund. ACO Shampoo Anti Dandruff er uden parfume.
Er du i tvivl om, hvilket produkt der vil være bedst for dig, så kom endelig forbi apoteket og hør mere. Hellere spørg en gang for meget end en gang for lidt!

Skælshampoo til tør hovedbund

Oplever du tørre, dryssende skæl i hovedbunden? Så kan det være et tegn på tør hovedbund. Problemer med udtørring af hår og hud, kløe, rødme og skæl er yderst normalt, og i de fleste tilfælde er årsagen overforbrug af sæbe og plejemidler. Ikke sagt, at man skal undgå at vaske og pleje sit hår. Men hår og hovedbund har et spontant fedtlag – ligesom huden i ansigtet er mere fedtet end på kroppen i øvrigt. Fedtet produceres af talgkirtler, som du har mange af på skalpen. Hvis du konsekvent fjerner for meget af det naturlige fedt, så mister skalpes hud sin smidighed og begynder at krakelere og skælle. Her er et par eksempler på shampoo udviklet specifikt til tør hovedbund: 
  • Danatekt Shampoo og Vask er en mild og skånsom shampoo og kropsvask, udviklet med særligt hensyn til tør og sart hovedbund og tør hud på kroppen. Højt indhold af vegetabilsk glycerin, der giver fugt og beskytter hovedbunden og huden på kroppen mod udtørring.
  • Aveeno Skin Relief Shampoo er en sæbefri shampoo med beroligende havre til meget tør og sensitiv hovedbund. Denne milde formel renser forsigtigt håret og hjælper med at lindre kløe forårsaget af tørhed. Beskytter hudens naturlige balance for en behagelig hovedbund.
Apotekets generelle anbefaling hvad angår shampoo til tør hovedbund lyder: Vælg de milde, gode og veldokumenterede produkter, og spring måske lige en dag over med næste hårvask. 

Skælshampoo til fedtet hovedbund

Hvis du oplever fedtede, gule skæl der sætter sig i klumper i bunden af hårstråene, der derudover også giver kløe, kan det være at en skælshampoo til fedtet hovedbund kunne være noget for dig? Det kunne eksempelvis være en af følgende: 
  • Ducray Squanorm Oily Shampoo, der er en skælshampoo til fedtede skæl i hårbunden. Fedtede skæl kendetegnes ved at sidde i kager i hårbunden på grund af øget talgproduktion.Skælshampooen virker allerede fra første anvendelse og løsner effektivt skællene fra hårbunden, samt dæmper kløe og rødme i hårbunden.
  • Australian Hair Clean Shampoo til tør, kløende og irriteret hovedbund. Indeholder antibakteriel Tea Tree Oil, der renser hår og hovedbund og efterlader håret blødt og velplejet.
Så længe du bruger en shampoo, der belaster dig og miljøet mindst muligt, skal du ikke være bange for at vaske hår så tit, som du synes, det passer til dit hår og dit temperament!

Forebyg skæl og kløe i hovedbunden

Hvad kan du selv gøre for at forebygge skæl? Først og fremmest kan du skifte din shampoo ud med en særlig skånsom shampoo fra apoteket. Om ikke andet skal det helst være en shampoo, der både er uden parfume og fugtgivende, og desuden helst også anti-kløende og specielt udviklet til forebyggelse af tør hovedbund. Derudover skal du prøve at lade være med at kløe dig i hårbunden. Det irriterer nemlig huden mere, end det gavner. Til gengæld skal du ikke være bange for at børste dit hår, så længe du gør det forsigtigt. Undgå så vidt muligt at gå med hat eller hue, så hovedbunden kan få så meget luft som muligt.

Shampoo mod skæl og tør hovedbund

Døjer du med kraftig skældannelse? Har du rødme og eksem i hårbunden? Så har du muligvis skæleksem - også kendt som seboroisk eksem. Skæleksem er et af de mest udbredte eksemer. Det giver kløe, huden skæller og er rød i varierende grad – og det er desværre ofte kronisk. Har man skæl i hårbunden, som ofte er første tegn på skæleksem, kan man med fordel bruge en svampehæmmende eller svampedræbende shampoo regelmæssigt. Derudover findes også Pharmaceris Ichtilix-Forte Spray, der er designet som en særlig behandling til vedvarende skæl. Kan du ikke selv komme problemet til livs er det selvfølgelig altid en god ide at kontakte din læge.

Hvor hurtigt virker anti-skæl shampoo på kløe og skæl?

Hvor hurtigt effekten af en skælshampoo træder i kraft, og hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med brugen af shampooen, kommer an på, hvilket produkt der er tale om, samt hvor ofte det bruges. Derfor er det altid vigtigt at læse doseringsforslaget eller brugsanvisningen på det købte produkt. Flere medicinske skælshampooer, som eksempelvis Nizoral 10mg/g Shampoo, anbefales til brug to gange ugentligt i fire ure. Forebyggende anvendes shampooen 1 gang hver eller hver anden uge.

Køb din skælshampoo hos Apoteket-online.dk

Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Husk at du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig om alt fra tør hovedbund og skælshampoo til eksem i hovedbund og medicins behandling. 

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

Nem og sikker betaling med bl.a. MobilePay