Du handler med Charlottenlund Apotek

Vælg et apotek i nærheden af dig før du handler

Du handler med Charlottenlund Apotek

Vælg et apotek i nærheden af dig før du handler

Charlottenlund Apotek
Lindegårdsvej 51, 2920 Charlottenlund
Åben i dag:
København Apoteket Rosen
Tuborgvej 269, 2400 København NV
Åben i dag:
Nordhavn Apotek
Århusgade 134 A st., 2150 Nordhavn
Åben i dag:
København Hamlets Apotek
Hamletsgade 2, 2200 København N
Åben i dag:
Trianglen Central Apotek
Trianglen 2, st., 2100 København Ø
Åben i dag:
Forkølelse

Ondt i halsen

Nulstil
Filter
Luk

Ondt i halsen? Få førstehjælp mod ondt i halsen på apoteket

Hvert år rammes stort set alle en eller flere gange af forkølelse med ondt i halsen til følge. Ondt i halsen er aldrig behageligt og er ofte til gene for mange, når de er forkølede. Heldigvis kan du gøre meget for at lette generne ved at gå en tur på apoteket. 

Få hjælp på apoteket 

Når du har ondt i halsen, er der hjælp at hente på apoteket. Her kan du altid få hjælp og vejledning til, hvordan du bedst behandler din forkølelse og ondt i halsen.
Det kan godt være svært selv at finde frem til de præparater, som bedst kan hjælpe dig. På apoteket kan du altid få hjælp af personalet til at vælge det rette håndkøbsmedicin. Det kan være sugetabletter eller halsspray.

Sugetabletter

Sugetabletter som indeholder Benzydamin virker smertestillende lokalt i halsen, mens sugetabletter med Flurbiprofen virker lokalbedøvende, hvis du har akut smerte i halsen.

Derudover kan du også få sugetabletter, der f.eks. indeholder Benzocain og Chlorhexidin, Ambroxol eller Amylmetacresol, som virker bakteriehæmmende og lokalbedøvende. 

Da der er mange forskellige præparater at vælge imellem såsom Stepsils, Zyx, Hexocain med mere, er det en god ide at få hjælp fra personalet på apoteket til at finde frem til hvilke sugetabletter, der vil være bedst i din situation. Du kan spørge apotekspanelet her.

Det er vigtigt, at du suger på tabletterne og ikke hverken tygger eller synker dem, da de ellers ikke vil have den ønskede virkning. 

Halsspray

Der findes også halsspray til lindring af ondt i halsen. En halsspray består af en naturlig aktiv ekstrakt, som kan mindske risikoen for infektion, da det hindrer bakterier i at sætte sig fast i halsen. Blandt halsspray som du kan benytte dig af er blandt andet Coldy, Zedopor med mere. 

Sugetabletter eller halsspray kan ikke helbrede ondt i halsen. Derimod kan de lindre de smerter, der følger med at have ondt i halsen.