Rejse

Ørepropper

Nulstil
Filter
Luk

Ørepropper

Vi bruger konstant vores ører. Hvis du aldrig har haft problemer med hørelsen, så tager du det sikkert som en selvfølge, at du kan tale i telefon, snakke med familie og venner hen over middagsbordet, udveksle meninger og holdninger, se en film uden undertekster, deltage i møder på arbejdet, følge med i forelæsninger på en uddannelse, høre en ambulance i trafikken, nyde fuglene kvidre en forårsdag og lytte til musik, der vækker følelser. Prøv at spole dit seneste døgn igennem. Hvordan havde det været uden lyd? Tomt! Derfor er det vigtigt at passe bedst muligt på dine ører. Det gør du eksempelvis ved brug af ørepropper. Herunder finder du information om forskellige former for ørepropper samt eksempler på, hvilke slags du kan finde på dit lokale apotek og her på Apoteket-online.dk.  

Hvad er ørepropper?

Ørepropper findes i mange forskellige former, størrelser og farver til forskellige behov. Nogle er designet til at undgå vand i øregangen. Andre er lydisolerende og yder en effektiv beskyttelse mod høj støj. Desuden kan ørepropper både være lavet af skum, silikone eller plastik. Fælles for alle ørepropper er, at de placeres i det ydre øre ved brug og fjernes forsigtigt derefter for ikke at skade trommehinden.  

Ørepropper af høj kvalitet med Apotekets ørepropper

Både på dit lokale apotek samt her på Apoteket-online.dk finder du et bredt udvalg af ørepropper - også til børn. Som før nævnt har nogle til formål at forhindre vand i øregangen, mens andre dæmper musik til koncerter og festivaler. Apotekets Ørepropper Rejse er en øreprop med et helt tredje formål. Disse ørepropper udligner nemlig effektivt trykændringer under fly- og togrejser, hvor trykændringerne under start og landing kan medføre ubehag i ørerne. Dette skyldes at trykket i mellemøret ikke ændres lige så hurtigt som trykket i kabinen. Ventilen i øreproppen bidrager dog til at udligne denne forskel og mindsker dermed ubehag.  

Ørepropper til børn

Døjer dit barn med ondt i ørerne på flyrejser kan det være en god i det at bruge trykudlignede ørepropper. EarPlanes Trykudlignende Ørepropper er essentielle til rejser, da øreproppernes bløde ringe giver en lufttæt forsegling af øregangen. Under flyvning reducerer og udjævner de trykforskellen meget langsomt, så dit barn undgår at få ondt i ørerne. De lydisolerer dog så lidt, at du uden problemer kan høre samtaler og høre besætningens informationer. Døjer dit barn i stedet med en øget tendens til mellemørebetændelse og/eller har dræn i ørerne, så kan I med fordel prøve Quies Ørepropper Silikone Børn, der beskytter øret mod vand - både i svømmehallen, i havet, i poolen og i brusebadet. Øreproppernes formbare og let fastklæbende tekstur gør dem fuldstændig vandtætte og beskytter ligeledes mod kulde og støv. 

Ørepropper til musik og festival

Skal du til en koncert, en festival eller et andet event med høj musik, og vil du gerne beskytte dine ører mod skadelig støj? Apotekets Øreprop Musik beskytter effektivt hørelsen og giver samtidig en optimal musikoplevelse, da lyddæmpningsprofilen er målrettet musik. Ørepropper er lette at indsætte, behagelige at bruge, og så kan de genbruges.  

Hvad er forskellen på trykudlignende ørepropper og lyddæmpende ørepropper

Forskellen mellem trykudlignende ørepropper og lyddæmpende ørepropper findes i deres formål. Mens trykudlignende ørepropper mindsker ubehaget i ørerne ved flyrejser, beskytter lyddæmpende ørepropper mod støjskader.
  • På flyrejser oplever mange ubehag i ørerne på grund af trykændringer især under start og landing. Nogle oplever ligeledes ubehag i ørene på togrejser. Heldigvis findes der særlige trykregulerende ørepropper som eksempelvis EarPlanes Trykudlignende Ørepropper. Disse findes også i en mindre størrelse til børn og til voksne med en snæver øregang.
  • Da støjskader kan føre til tinnitus og høretab er det vigtigt at beskytte ørerne mod skadelig støj. Desuden kan lyddæmpende ørepropper som eksempelvis Apotekets Ørepropper Lyddæmpende lukke forstyrrende støj ude, når man har brug for ro til lektielæsning, afslapning eller en uforstyrret nattesøvn.

Ørepropper i silikone

Synes du også, at det kan være ubehageligt at få vand i ørerne? Apotekets Ørepropper Silikone af formbar silikone er specielt designet til at undgå vand i øregangen. De kan bruges til børn og voksne med vandfølsomme ører både i brusebadet, på badeferien eller til vandsport. Ørepropperne anvendes i det ydre øre og er især ideelle til børn med dræn i øret.

Ørepropper i naturlig voks

Quies Ørepropper Af Naturlig Voks er autentiske ørepropper med en støjreduktion på 27dB. Ørepropperne er fremstillet af naturlig voks og omgivet af 100% bomuldsvat. De kan formes efter behov, er allergivenlige, tilpasser sig til legemstemperatur og er dermed ideel til langvarig brug. 

Vandtætte ørepropper til vandsport og svømmehal

Leder du efter ørepropper, der er både behagelige, effektive og skånsomme mod huden under vandsport og i svømmehallen? Så kan du med fordel prøve Apotekets Ørepropper Vandtæt, der beskytter øregangen mod indtrængning af vand. De har bløde fleksible lameller, som sikrer optimal vandtæthed uden generende pres, og så kommer de desuden i en praktisk opbevaringsæske. 

Bløde ørepropper i skum til sarte ører

Ørepropper skal udover at beskytte øret også helst være behagelige at have på. Quies Ørepropper Blødt Skum er lavet af blødt skum med et anatomisk venligt design, som passer til øret og giver en perfekt pasform, mens det bløde, glatte og fleksible skum tilbyder ekstra komfort. Ørepropperne dæmper desuden lyden med 35dB og beskytter dermed ørerne effektivt mod støjskader. 

Få en god søvn med sove ørepropper

Bliver du let forstyrret i din nattesøvn? Måske er Apotekets Ørepropper Ekstra Lyddæmpende løsningen for dig? Ørepropperne er lavet af blødt, fleksibelt skummateriale, som nemt kan tilpasses øregangen uden generende pres. Dæmper lyden 36dB og er dermed velegnede til at sikre en uforstyrret søvn derhjemme eller på rejsen.  

Køb dine ørepropper på dit lokale apotek eller på Apoteket-online.dk

Ondt i ørerne, tinnitus og høretab kan ødelægge både humør og velvære. Derfor er det altid en god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål. Bør jeg vælge skumørepropper eller silikone ørepropper? Har jeg brug for lyddæmpende ørepropper eller lydisolerende ørepropper? Hvordan bruges ørepropper til børn? Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig.