Maveproblemer

Hæmoride behandling og creme

Nulstil
Filter
Luk

Hæmorider

Hæmorider er almindelige og oftest ufarlige. Måske kan de irritere lidt, hvis de svier og klør eller er svære at holde rene på grund af ujævnheder. Men det er kun, hvis hæmorider gør ondt, at det er nødvendigt at behandle. Læs mere herunder og find ud af, hvilke midler der findes mod hæmorider, hvordan man får hæmorider til at forsvinde, og hvordan man behandler en udvendig hæmoride. 

Hvordan får man hæmorider til at forsvinde?

Måske har du stillet dig selv spørgsmålet: Hvordan ser en hæmoride ud? Svaret er, at den ligner en lille åreknude, for det er nemlig det, den er. Hæmorider er normalt helt ufarlige og kræver kun behandling, hvis de gør ondt. Hvis du har forstoppelse og hård mave, er det første valg af middel mod hæmorider at behandle den hårde mave. Det er faktisk altid en anbefaling, at du sørger for gode toilet-, kost- og motionsvaner, når du har hæmorider - og når du gerne vil forebygge hæmorider. Det kan dog også godt være, at du har hæmorider af andre årsager, og i dette tilfælde kan det være en god ide at kigge på et middel mod hæmorider. 

Hvilke midler er der mod hæmorider? 

Til behandling af hæmorider findes både creme, gel, salve og stikpiller. Det plejer at være mest effektivt med udvendig hæmoride behandling - dvs. et middel, som bl.a. en creme, en gel eller en salve, som du kan smøre på udvendigt og et lille stykke op i endetarmen. Du kan eksempelvis prøve AC3 Comfort Gel, der anvendes til behandling af analkløe, irritation og andre endetarmsgener. Gelen virker desuden også forebyggende på hæmorider og rifter ved endetarmen. Stikpiller forsvinder hurtigt længere op i endetarmen. Både creme, salve og gel kan lindre smerter, rifter, irritation og kløe i løbet af et par uger. Løser et håndkøbsmiddel mod hæmorider dog ikke dine problemer, så tag en snak med din læge for at få en vurdering og anbefaling. 

Hvad kan man smøre hæmorider med?

En hæmoride kan sidde udvendigt eller indvendigt. Sidder en hæmoride udvendigt, opdager du den, når du tørrer dig efter toiletbesøg, eller hvis den gør ondt. Sidder hæmoriden indvendigt kan den være lidt sværere at opdage. I begge tilfælde kan hæmoriden dog resultere i smerter, rifter, irritation og/eller kløe, hvilket kan være yderst generende i dagligdagen. I så fald kan du med fordel prøve Hæmorex Salve, der hjælper mod anal irritation og kløe samt anale rifter. Den virker med det samme på både kløe og ubehag. Salven anvendes omkring anus efter behov flere gange dagligt. 

Kan man få hæmoridecreme i håndkøb? 

På Apoteket-online.dk kan du købe både gel, creme og salve, der hjælper på de gener, du eventuelt oplever som følge af hæmorider. Det er ikke muligt at finde hæmoridecreme i håndkøb, da det kun er din læge, der kan udskrive recepter til behandling af hæmorider. Dog kan du i håndkøb finde diverse cremer, der kan lindre dine symptomer på hæmorider. Et eksempel på dette er Cosborg Rect Creme til pleje af gener ved endetarmsåbningen ved bl.a. kløe, irritation og svie. Cremen påføres ved endetarmsåbningen efter behov 2-3 gange dagligt. 

Kan man selv trykke en hæmoride?

Selvom det kan være fristende, må du aldrig selv prikke hul på en hæmoride! Hvis du prikker hul, vil det bløde, men der vil samtidig også være meget stor risiko for, at der vil opstå en infektion i området. Det skyldes, at der er mange bakterier i området, som nemt kan inficere det åbne sår i hæmoriden. Årsagen til hæmorider kan være øget tryk f.eks. i forbindelse med graviditet, fedme, hårdt fysisk arbejde med tunge løft eller hård afføring. En hæmoride kan godt gå væk af sig selv, hvis du eksempelvis har haft en periode med forstoppelse, der behandles korrekt. Går hæmoriden dog ikke selv væk af sig selv, eller genere den, så undgå at trykke den, men prøv i stedet et af de effektive håndkøbsprodukter, som du kan få på dit lokale apotek. Det er også en rigtig god ide, at opsøge læge ved selv den mindste tvivl.
 

Behandling af udvendig hæmoride? 

Som før nævnt, så er hæmorider normalt helt ufarlige og kræver kun behandling, hvis de gør ondt, men har du alligevel tvivl, kan du altid kontakte din læge for at få en vurdering. Ofte vil man få ordineret enten stikpiller eller en creme, som virker i løbet af få uger. Desuden kan en ydre hæmoride eventuelt føres lidt ind i endetarmsåbningen, hvilket kan lindre smerterne. 

Det er altid en god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål. Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Hvor finder jeg en behandling til hæmorider? Hvilket middel mod hæmorider er bedst? Hvornår bør jeg starte en behandling mod hæmorider? Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

Nem og sikker betaling med bl.a. MobilePay