Nulstil
Filter
Luk
Sund viden fra apoteket

Hæmorider: Behandling og forebyggelse

Hæmorider er almindelige og ufarlige. Måske kan de irritere lidt, hvis de svier og klør eller er svære at holde rene på grund af ujævnheder. Men det er kun, hvis hæmorider gør ondt, at det er nødvendigt at behandle. Her får du gode råd om at forebygge – og om at behandle effektivt og nænsomt fx med hæmoride creme eller salve mod hæmorider.
Sund viden fra apoteket

Sådan slukker du halsbrand

Halsbrand betyder, at det svier og brænder i halsen, brystet og måske også i den øverste del af maven. Hvis du har meget ondt i flere uger, så konsulter din læge. Hvis det kommer og går, så kan du komme langt med disse tips plus et håndkøbsmiddel, som du kan købe på apoteket.
Sund viden fra apoteket

Fødevareallergi og - intolerance

At være overfølsom over for visse fødevarer kan give mange forskellige symptomer, der minder om alt fra høfeber og astma til eksem og turistmave. Men hvornår er det allergi, og hvornår er det ”bare” intolerance? Og ikke mindst: Hvordan diagnosticerer og behandler man?
Sund viden fra apoteket

Overbelastning kan udløse stress

Kend og erkend din stress før den gør dig syg. Stress er noget, der bliver talt og skrevet meget om. Mange kalder det en ”folkesygdom”, men stress er ikke nogen sygdom. Stress er en tilstand, hvor du er belastet, fordi du oplever større krav end dine ressourcer kan honorere. Hvis belastningen varer i lang tid, kan stress udløse både psykiske og fysiske følgesygdomme.
Ekspertviden

Målrettet kost er super-kost

Ernæring bliver til terapi, når den bliver målrettet det enkelte menneske i forhold til særlige behov – enten fordi den pågældende person mangler noget, eller får for meget af noget. Børn og seniorer er to aldersgrupper, Mia Damhus ofte rådgiver. Her præsenterer hun fire cases om målrettet kost, som rigtig mange danskere kan spejle sig i.
Forstoppelse mave problem
Sund viden fra apoteket

Gode råd mod forstoppelse

At gå på toilettet er en af kroppens helt basale funktioner, og regelmæssige toiletbesøg er livsnødvendigt og kan have stor påvirkning på din livskvalitet. Lider du af træg mave, så læs denne guide til hvordan du behandler og forebygger forstoppelse.
Sund viden fra apoteket

Hvordan er balancen i din mave?

Er din mave glad? Eller påvirket af en ubalance i dit liv? Mavens funktion bliver nemt påvirket af fx sygdom, stress, for lidt mad, forkert mad, for meget mad, infektion, allergi eller intolerance, mangel på motion, for lidt væske… og mange andre ting. Det mest udbredte maveproblem er forstoppelse, som 20% af befolkningen døjer med.
Apoteket anbefaler

Er din tarm sund?

Hvor stor betydning har dine tarme for din sundhed? Bidrager tarmens bakteriesammensætning til kronisk sygdom og dårligt humør? Hvad er status for dine tarmbakterier? Har du de rigtige, og har de en god balance?
Sund viden fra apoteket

Har du svært ved at holde balancen?

Balancen er vigtig. Du bruger den hele tiden, når du går, står, løber og i det hele taget koordinerer din krops bevægelser i det daglige. Derfor går det hårdt ud over livskvaliteten, hvis du døjer med svimmelhed. Her får du nyttig viden om balancen og fakta om både harmløse og mere alvorlige årsager til svimmelhed.
Sund viden fra apoteket

Diarré er ikke en sygdom men et symptom

Forstyrrelse i afføringen er noget, alle mennesker kender til. Er den for træg, giver det udfordringer. Men endnu værre er det at have diarré, og skulle på toilettet som lyn fra en klar himmel. Hvorfor får man diarré? Er det muligt at forebygge? Og hvordan behandler man det? Få svarene her.
Sund viden fra apoteket

Irritabel tyktarm er en folkesygdom

Det er ikke farligt. Det medfører ikke andre komplikationer. Og det øger ikke risikoen for at få mere alvorlige sygdomme. Alligevel er det mere end blot irriterende. For irritabel tyktarm er ofte et livslangt bekendtskab, som kan forringe livskvaliteten i så udtalt grad, at det påvirker både job- og privatliv.
Sund viden fra apoteket

Ubehag i mave og /eller tarm?

Smerter og ubehag i mave-tarm systemet er noget, alle mennesker kender til. I større eller mindre grad. Af kortere eller længere varighed. Og med forskellig frekvens. Det kan være symptomer som smerter, halsbrand, sure opstød, kvalme, forstoppelse, diarré, luft i maven og oppustethed. Hvad er årsagen? Er det farligt? Og hvad kan du gøre ved det?
Halsbrand
Sund viden fra apoteket

Halsbrand: Årsager, forebyggelse og behandling

Halsbrand opstår, når syre fra mavesækken stiger op gennem spiserøret og svælget. Symptomerne er en brændende og sviende følelse i bryst og hals, og tit kommer der også sure opstød. Problemet er udbredt og meget generende, men heldigvis kan apoteket hjælpe dig med et middel, der hurtigt lindrer din halsbrand.
Sund viden fra apoteket

Sådan tackler du diarré

Diarré er en af de mest almindelige lidelser på verdensplan. Symptomerne er hyppige og tynde afføringer. Den officielle definition er mere end tre daglige afføringer, men hvis du har prøvet at have diarré, ved du, at toiletbesøgene kan være meget mere hyppige.
Sund viden fra apoteket

Stop din forstoppelse

Fordøjelse, tarmfunktion og afføring glider ikke altid nemt og ubesværet. Vidste du, at 20% af befolkningen har forstoppelse? Og at 10% bruger afføringsmidler? Læs med her, og få nyttig viden om årsager til forstoppelse og en miniguide til valg af afføringsmiddel.
Ekspertviden

Moar det klør i numsen

Børneorm er en ormeinfektion i tarmen, som især rammer børn mellem 5 og 10 år. Den er ufarlig, men smitter let. Og så klør den.
Sund viden fra apoteket

Julemad kan gøre maven sur og hård

Julen er en tid, hvor ”bordets glæder” er en del af julehyggen og traditionerne. Julefrokoster med kolleger, venner og familie. Skåle og fade med juleknas der frister. Og ikke mindst selve juledagene, hvor mad og drikke har en central rolle. Det sender maven på overarbejde. Både fordi vi måske spiser lidt mere end til hverdag og samtidig bevæger os lidt mindre. Men også fordi tung og fed mad, evt. kombineret med alkohol, er sværere for mave-tarm systemet at fordøje. Derfor er juletiden desværre højtid for maveproblemer som halsbrand og forstoppelse.
Ekspertviden

Har du også tarmsyge?

Ca. 1 mio. danskere har ondt i tarmene. Hvis du er en af dem, så ved du, hvor meget det kan gå ud over livskvaliteten, hvis der er gener fra et eller flere steder af den kanal, som fører mad og drikke fra munden til endetarmen. Flere sygdomme kan give gener – blandt andet Crohns sygdom, som er kronisk betændelse i tarmen.
Sund viden fra apoteket

52,6% af danskerne er overvægtige

Definitionen på overvægt er en BMI ≥ 25, og det har hele 52,6% af danskerne. Hovedårsagen er, at vi lever i et samfund, hvor det er nemt at spise for meget/fedt og nemt at bevæge sig for lidt. Men overvægt er ikke kun et kosmetisk problem. Overvægt er et problem for sundheden. Overvægt kan give fysiske og mentale følgesygdomme.
Sund viden fra apoteket

Kærlig pleje til familiens små

Som forælder vil man altid gøre det allerbedste for sine børn. Fx ved at tage små hverdagsgener i opløbet, og ved at forebygge med den rigtige hjælp og omsorg. På apoteket har vi særligt fokus på, at familiens små trives godt.
Sund viden fra apoteket

Hjælp til vægttab

Vægttab er på mange danskeres ønskeliste. Over halvdelen af den danske befolkning er overvægtige – dvs. har et BMI over 25. Overvægt er både et kosmetisk problem og et problem for sundheden. Med overvægt følger nemlig øget risiko for at få alvorlige sygdomme. Fx hjerte-kar-sygdomme, der rammer mere end halvdelen af dem, der er fyldt 55 år.