Familie og livsstil

Støttestrømper

Nulstil
Filter
Luk

Støttestrømper, kompressionsstrømper og flystrømper

Sidder du ned i længere perioder på jobbet? Måske er du på vej ud og rejse? Eller er du gravid? Så kan det være relevant for dig at kende til støttestrømper og kompressionsstrømper. De kan nemlig forebygge skader i benene, blodpropper og åreknuder, og så modvirker de både hævede fødder og uro i benene. Læs mere herunder om, hvorfor du måske bør overveje at bruge støttestrømper, samt hvilke typer du kan finde på dit lokale apotek og her på Apoteket-online.dk. 

Støttestrømper, kompressionsstrømper og flystrømper?

Generelt siger man, at kompressionsstrømper er til de syge ben, men støttestrømper, herunder flystrømper, er til de raske ben. Dette kan dog variere fra person til person og fra behov til behov. Støttestrømper er helt overordnet ikke lige så stramme som kompressionsstrømper og benyttes primært forebyggende for at undgå hævelse og blodpropper i benene. Kompressionssokker er derimod typisk til de mere syge ben, der kræver speciel behandling. 

Hvorfor bruge kompressionsstrømper og støttestrømper?

Både støttestrømper, kompressionsstrømper og flystrømper virker ved at hjælpe veneklapperne i benenes blodårer med at føre blodet fra benene retur mod hjertet. Hvis venerne, af en eller anden årsag, har svært ved at klare opgaven, så hæver benene op, hvilket kan stramme og give uro i benene. I værste fald er der, på eksempelvis lange flyrejser, risiko for at få en blodprop i benet. Kompressionsstrømper benyttes desuden også af eliteudøvere, seriøse motionister og personer med trætte ben samt fødder. 

Støttestrømper er også til mænd

Støttestrømper er bestemt ikke kun for kvinder. Solidea Bamboo Opera Unisex er et eksempel på en støttestrømpe til både mænd og kvinder. Strømpen er velegnet til at behandle og lette det venøse tilbageløb, lymfetilbageløbet og til forebyggelse af en eller flere forstyrrelser med blodcirkulationen som eksempelvis ødem, dyb venetrombose, åreknuder og lymfeødem. 

Kompressionsstrømper til dårligt kredsløb eller åreknuder i benene

Døjer du med et dårligt kredsløb og åreknuder i benene? Eller skal du ud på en længere rejse, hvor du gerne vil forebygge dyb venetrombose. Så kan du med fordel prøve Jobst Travel Kompressionsstrømpe med anatomisk korrekt pasform og en meget høj strækbarhed på flere led, hvilket giver en høj slidstyrke samtidigt med, at det mindsker risikoen for trykmærker og irritation.

Undgå hævede ben og skader under løbeturen med støttestrømper

Flere oplever at kompressionsstrømper har en positiv indvirkning på deres træning og restitution. Det skyldes, at man kan få hævet eller stive ben og fødder efter en løbetur. Dette kan dog reduceres ved brugen af støttestrømper som eksempelvis Solidea Knæ Relax Unisex, der desuden også er velegnet som rejsestrømpe. 

Flystrømper for bedre blodcirkulation ved stillesiddende arbejde eller på flyveturen

Om du skal ud på en lang flyvetur eller har et stillesiddende kontorarbejde, så vil det være fornuftigt at overveje, om du har brug for en støttestrømpe eller en kompressionsstrømpe. Et eksempel kunne være Mabs Travel Knæstrømpe, der øger blodgennemstrømningen og giver lindring til hævede og trætte ben. Strømpen er desuden strikket i et behageligt og bæredygtigt OEKO-tex-certificeret materiale og har en gradueret kompression, der er størst ved anklen og aftager op mod knæet. 

Hvad skal man være opmærksom på, når man bruger kompressionsstrømper?

Den generelle anbefaling lyder, at kompressionsstrømper i kategori 1 bruges, hvis du eksempelvis skal flyve mere end 4 timer. Døjer du med åreknuder, åreforkalkning, har du tidligere haft en blodprop, eller er du blevet opereret inden for den seneste måned, så er det en god ide at få rådgivning hos apoteket eller hos lægen om nogle endnu mere effektive støttestrømper. På mange kompressionsstrømper kan du se trykket i strømper i mmHG - dvs. millimeter kviksølv. En medicinsk godkendt kompressionsstrømpe skal have et tryk på 15-21 mmHG. Desuden skal du være opmærksom på at købe den rigtige størrelse. Mål dine ben som angivet på pakken, når dine ben ikke er hævede, og aflæs hvilken størrelse, der passer bedst til dig. 

Afhjælp hævelser på ben og fødder med støttestrømper til gravide

Mange kvinder oplever under graviditeten åreknuder og hævelser i både ben og fødder. Det er der en god grund til. Under ens graviditet sender blodsystemet nemlig 20% mere blod ud i kroppen end normalt. Derudover er hormonerne med til at gøre venerne lettere, så de nemmere giver sig. Kan du nikke genkendende til hævede fødder og ben, så vil du formentlig få glæde af graviditetsstrømpebukser som eksempelvis Mabs Nylon Tights Pregnant, der giver dine ben støtte under graviditeten og yder støtte til to. Strømperne kan du bruge hver dag eller efter behov, når du har brug for en øget blodgennemstrømning og lindring til hævede og trætte ben. 

Elegante og komfortable støttestrømpebukser med bevægelsesfrihed

Støttestrømpebukser kan sagtens være både elegante og praktiske på en og samme tid. Det er Solidea Buks Venere et godt eksempel på. Solidea Buks Venere er nemlig en glat støttestrømpe med et naturligt look, der giver god støtte til trække og tunge ben uden at gå på kompromis med elegancen. Strømpebuksen har desuden en blød elastik, der ikke markerer taljen samt antistressindlæg i svangen, som sikre en blød støtte til foden. 

Er du i tvivl om, hvorvidt du har brug for en kompressionsstrømpe, en støttestrømpe eller noget helt tredje, så kom endelig forbi til en snak på dit lokale apotek. Det er nemlig altid en god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål. Kan man købe flystrømper på apoteket? Hvad er kompressionsstrømpebukser? Hvilke kompressionssokker er bedst? Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig. 
 

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

Nem og sikker betaling med bl.a. MobilePay