Velkommen til Holte Apotek

Apoteket tilbyder influenzavaccination i influenzasæsonen.

Du skal bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk

Køb online og spar tid i en travl hverdag - fri fragt på køb over 249 kr.*

SE VORES GODE TILBUD

Køb online og spar tid i en travl hverdag - fri fragt på køb over 249 kr.*

SE VORES GODE TILBUD

Normale åbningstider

Mandag
09:30 - 18:00
Tirsdag
09:30 - 18:00
Onsdag
09:30 - 18:00
Torsdag
09:30 - 18:00
Fredag
09:30 - 18:00
Lørdag
09:00 - 15:00
Søndag
Lukket

Helligdage og undtagelser

9. maj
Lukket
19. maj
Lukket
20. maj
Lukket
5. juni
Lukket
23. december
Lukket
24. december
Lukket
25. december
Lukket

Bestil medicin

Her kan du bestille dine varer til afhentning på apoteket eller til levering med bud. Hvis vi modtager din bestilling inden kl. 12, så leverer vi samme dag mellem kl. 13.30 - 16.00 mandag - fredag. Levering med bud koster 60 kr.

Hvis du bestiller receptmedicin er det en forudsætning for behandling af din bestilling, at du angiver CPR-nummer. 

Din besked vil blive sendt krypteret og sikkert. Når du benytter bestillingsformularen, behandler vi dine personoplysninger. 

Læs vores persondatapolitik for bestillingsformularen her.

Holte Apotek

Holte Midtpunkt 20

2840 Holte

Tlf.: 45420076

Fax: 45424377

holte@apoteket.dk

Holte Apotek

Holte Midtpunkt 20

2840 Holte

Tlf.: 45420076

Fax: 45424377

holte@apoteket.dk

Vi rådgiver dig

Sund viden fra apoteket

Forårsforkølelse – eller allergi?

Nys, røde øjne og løbenæse er karakteristisk for en forårsforkølelse. Men det kan også være symptomer på allergi. Når pollensæsonen begynder, skal du være ekstra opmærksom på, om du har fået allergi. Hver 3. får ikke behandling – ganske enkelt fordi allergien ikke bliver diagnosticeret.
Ekspertviden

Hvorfor er din medicin i restordre?

Danskerne har stor tillid til, at de altid kan få deres sædvanlige lægemiddel på apoteket. ”Sådan er det også for det meste, men restordrer kan ikke undgås. Heldigvis har vi mange muligheder for at imødegå situationen,” understreger Lars, som her tager dig med på rundvisning i hele forsyningskæden.
Ekspertviden

Sex er sundt - især når du også taler om det

”Mange mennesker synes, det kan være svært og akavet at tale om sex. Fx fordi man er bange for at overskride en anden persons grænser, og/eller bange for at blive afvist. Sex er forbundet med mange normer, forbilleder og forestillinger, som kan være med til at skabe et pres. Det er ærgerligt, for sex og sexliv har godt af at blive talt om,” lyder anbefalingen fra Karina Kehlet Lins

Sundhedsydelser på apoteket

Apoteket tilbyder en lang række sundhedsydelser til for eksempel borgere, hjemmeplejen, plejehjem og bosteder. Med udgangspunkt i den lægemiddelfaglige viden tilbyder apotekets personale blandt andet undervisning, medicingennemgang og kvalitetssikring af medicinhåndtering. Læs mere om de forskellige ydelser nedenfor.

Apoteket tilbyder influenzavaccination i influenzasæsonen

Alle i risikogrupperne kan bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk. Tiderne der kan bestilles er mandag til fredag i tidsrummene kl. 10:00-16.30 og lørdag kl. 9.30-12.30
Influenzavaccination
Apoteket tilbyder influenzavaccination i influenzasæsonen.

I 2023 vaccinerer apoteket mod influenza fra 2. oktober og frem til den 15. januar 2024.

Der tilbydes gratis vaccinationer mod influenza til personer over 65 år og risikogrupperne. Du kan læse mere om hvilke personer anbefales vaccination mod influenza HER

Bestil tid
Alle i risikogrupperne kan fra 20. september bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk. Tiderne der kan bestilles er: Mandag til fredag kl. 10-16.30 og lørdag kl. 9.30-12.30

Der vaccineres mandag til fredag i tidsrummene:
Kl. 09:30 til 11:00
Kl. 13:30 til 14:15
Kl. 15:30 til 16:45
samt lørdage kl. 09:30 - 13:00 

Influenzavaccination kan købes mod egenbetaling til voksne og børn over 9 år. Det koster 215 kr.  

Vaccinationen mod egenbetaling tilbydes frem til d. 15. Januar 2024. 

Det er også muligt at blive vaccineret på en af de regionale vaccinationscentre.

Bemærk, at børn og unge i alderen 7-18 år, der tilhører en af risikogrupperne, skal vaccineres på et regionalt vaccinationscenter.
 
Covid-19 vaccination for risikogruppe og personer over 65 år - gratis

Apoteket tilbyder vaccination mod Covid-19 til personer i risikogruppe og over 65 år 

Vi vaccinerer mod Covid-19 frem til den 15. Januar 2024.

Du kan læse mere om hvilke personer anbefales vaccination mod covid-19 HER

Bestil tid

Alle i risikogrupperne kan fra 20. september bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk. Tiderne der kan bestilles er: Mandag til fredag kl. 10.00-16.30 og lørdag kl. 9.30-12.30

Kl. 09:30 til 11:00
Kl. 13:30 til 14:15
Kl. 15:30 til 16:45
samt lørdage kl. 9:30 - 13:00 

Det kan forekomme, at vi ikke har flere vacciner sidst på dagen.

 
Få dosispakket din medicin på apoteket – for et lettere overblik
Synes du også det kan være svært holde styr på medicinen? Tager du flere forskellige lægemidler/tabletter på forskellige tidspunkter på dagen? Så vil det måske være en hjælp for dig at få dosispakket medicin på apoteket, så du er sikker på, at du tager den rigtige medicin på det rigtige tidspunkt. 

Dosispakket medicin er medicin pakket i små poser, der sidder sammenhængende i det, der hedder en dosisrulle. Indholdet i hver enkelt dosispose, er den medicin du skal tage på et bestemt tidspunkt – eksempelvis morgenmedicin, middagsmedicin og aftenmedicin. En dosisrulle indeholder medicin til 14 dage. På hver enkel pose står dit navn og CPR-nummer, dato og tidspunkt på hvilket medicinen skal indtages og navn på medicinen i posen. Hvis din læge ændrer på din medicin, pakker apoteket en ny dosisrulle med den nye medicin til dig. 

Har du lyst til at prøve dosispakket medicin kan din læge skrive til apoteket, at din medicin skal dosispakkes. Du er også velkommen til selv at tale med dit lokale apotek, om hvorvidt dosispakket medicin kunne være noget for dig. Husk at du altid er velkommen på dit lokale apotek, hvor søde og dygtige farmakonomer står klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål om dosispakket medicin.

Hvad koster det?
Når apoteket dosispakker medicin, skal det opkræve et lovpligtigt gebyr på 111,25 kr. for en dosisrulle. En dosisrulle indeholder medicin til 14 dage – dvs. 55,63 kr. pr. uge. Gebyret er sammensat af et ekspeditionsgebyr og et pakningsgebyr. Udover gebyret skal man også betale for de lægemidler, der kommer i dosisrullen. Apotekerne pakker automatisk den billigst mulige medicin, medmindre du har særlige ønsker eller behov. De almindelige tilskudsregler gælder også for medicin, der bliver dosispakket.

Læs mere om dosispakket medicin på apoteket.dk

Få genordineret receptpligtige lægemidler på apoteket

Har du før oplevet, at din recept er udløbet til lige netop det lægemiddel, du står og mangler? Så kan apoteket muligvis hjælpe dig ved at ”forlænge” din recept gennem en såkaldt genordination. Det betyder, at du kan få den medicin, du er løbet tør for, i den mindste pakning, så du kan klare dig, indtil du får lægen til at udskrive en ny recept. 

For at kunne få en genordination skal du være i stabil behandling med den pågældende medicin. Det vil sige, at du har været i behandling med medicinen i samme dosering i minimum et halvt år, mens du ved p-piller skal have brugt dem i mindst et år. På apoteket er det en behandlerfarmaceut, der vurderer om det er relevant og forsvarligt – og derefter står for en eventuel genordination. En behandlerfarmaceut er en farmaceut specielt uddannet og autoriseret til at kunne genordinere receptmedicin. 

Apoteket må ikke genordinere til gravide, ammende eller børn under 15 år. Ligeledes er det ikke alle lægemidler apoteket må genordinere. Se hvilke lægemidler apoteket må genordinere HER. Husk at du altid er velkommen på dit lokale apotek, hvor søde og dygtige farmaceuter står klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål om genordination af receptpligtige lægemidler. 

Hvad koster det?
Genordination af receptpligtig medicin koster udover medicinen 21,60 kr. i gebyr. Dette gebyr skal betales i forbindelse med ekspeditionen på apoteket. Ordningen gælder på alle apoteker og i hele apotekets åbningstid – også i weekender og vagtåbninger
 
Læs mere om genordination på apoteket.dk

Aflever for gammel medicin og andre medicinrester på apoteket

Har du medicin eller andre former for lægemidler med en overskredet udløbsdato? Er du ikke sikker på, hvordan du kommer af med for gammel medicin? Har du medicin tilovers fra en afsluttet behandling? På dit lokale apotek kan du til enhver tid aflevere medicinen, så det kan blive destrueret forsvarligt. 

Al medicin er forsynet med en dato, der oplyser dig om den sidste anvendelsesdato. Datoen angives normalt med teksten ”holdbarhed” eller ”EXP = til og med”. På en pakning vil der ligeledes være angivet, hvis der er begrænset anvendelsestid på medicinen, efter den er blevet åbnet. For gammel medicin eller forkert opbevaret medicin kan være virkningsløs, og i nogle tilfælde kan den ligefrem være skadelig. Medicin bestående af våde stoffer, som eksempelvis mikstur og dråber skal man holde ekstra godt øje med. Gammel medicin betragtes som farligt affald, fordi det er giftigt for sundhed og miljø. Derfor skal du hverken skylle medicinen ud i vasken, i toilettet eller smide den ud i skraldespanden.

Her på apoteket modtager vi medicin fra alle privatpersoner. Det gælder både receptpligtig medicin, håndkøbsmedicin og kviksølvtermometre. Du gør miljøet en kæmpe tjeneste ved at aflevere dine medicinrester på apoteket. Husk at du altid er velkommen på dit lokale apotek, hvor søde og dygtige farmakonomer står klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål om for gammel medicin.  

Læs mere om medicin og holdbarhed på apoteket.dk

Få et pillepas på apoteket – så din medicin kan komme med på rejsen

Har du planer om en rejse til et land, der er med i Schengen-samarbejdet? Måske til Frankrig, Spanien, Norge, Tyskland eller Østrig? Er du i tvivl om, hvorvidt din medicin får lov at komme med på rejsen? Så kan du få udstedt et pillepas på dit lokale apotek som dokumentation for, at den medbragte medicin er til dit eget brug. 

Et pillepas er relevant for dig, der bruger euforiserende medicin og rejser til et land, der er med i Schengen-samarbejdet. Euforiserende – narkotiske – lægemidler er i stort set alle lande underlagt regler om kontrol. Det betyder, at du ikke frit må indføre eller besidde medicin, som indeholder sådanne stoffer. Får du medicin, som indeholder euforiserende stoffer, og skal rejse til et af disse lande, har du derfor mulighed for at få en medicinattest på apoteket, det såkaldte pillepas. Er du i tvivl om, hvorvidt du har behov for pillepas på din rejse, kan du med fordel bruge guiden på apoteket.dk

Du kan med fordel bestille pillepasset online på apoteket.dk – bestil pillepas HER

Alle landets apoteker udsteder gratis pillepas. Det er en fordel, hvis du henvender dig på apoteket, hvor du købte eller køber medicinen. Husk bon og emballage, hvis du allerede har købt medicinen. 

For mange vil det være lettest at udfylde det på nettet, men vi hjælper naturligvis gerne borgere, der ikke har computer eller som ikke kan betjene sig selv.

Husk at medbringe dit pas, når du skal have et pillepas. Du er altid velkommen på dit lokale apotek, hvor søde og dygtige farmakonomer står klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål om pillepas og medicinattester.  

Det er gratis for Schengenlande. Til øvrige lande er der et gebyr på 62,50 kr.

Få mere information om pillepas på apoteket.dk

Få tjek på inhalationen på dit lokale apotek

Har du styr på, hvordan din inhalationsmedicin bruges korrekt, så du får mest muligt ud af din medicin? Er du i tvivl, om du får den rigtige dosis? Hvordan medicinen skal opbevares? Hvilke bivirkninger der kan medfølge? Om de kan undgås? Så er det en god ide at få apoteket til at tjekke din inhalationsteknik.

Det skønnes, at næsten halvdelen af al medicin til inhalation bruges forkert. Har du ikke styr på din inhalation af astma- eller KOL-medicin, så kan du risikere, at du ikke får den fulde effekt, da medicinen ikke når helt ned i lungerne, hvor den skal virke. Det kan medføre, at sygdomme forværres med eksempelvis hoste og åndenød. Måske er du lige startet op ned inhalationsmedicin. Måske er du lige skiftet til en ny type inhalator. Måske har du trods langvarigt brug af medicinen stadig mange symptomer. Under alle omstændigheder kan apotekspersonalet på dit lokale apotek hjælpe med et tjek af inhalationsteknikken. 

Undersøgelser har vist, at apotekets instruktion og rådgivning af astmatikere og KOL-patienter kan løse problemer ved at forebygge forkert inhalation. Korrekt brug af inhalationsmedicinen giver færre sygedage, større tilfredshed hos medicinbrugerne og bedre kontrol af sygdommen. Husk at du altid er velkommen på dit lokale apotek, hvor søde og dygtige farmakonomer står klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål om inhalationsmedicin – og det er gratis.

Få mere information om inhalationsteknik på apoteket.dk

Undervisning af personale på plejehjem og institutioner
Apoteket tilbyder undervisning af personale på plejehjem og institutioner m.m. Der kan f.eks. arrangeres temadage, hvor man har fokus på ernæring, hudpleje eller andet, som man på det pågældende sted finder aktuelt og relevant for borgerne og/eller personalet. 

Mange kommuner bruger i dag apotekerne til at undervise plejepersonale. Plejepersonalet spiller en afgørende rolle i borgernes medicinske behandling. Styrkende kompetencer fremmer en tidligere og bedre indsats i kommunalt regi og vil i nogle tilfælde kunne spare borgeren for en tur på hospitalet. Apotekets undervisning af plejepersonalet gør plejepersonalet bedre til at identificerer lægemiddelrelaterede problemer og vurdere samt reflektere over borgerens lægemiddelbehandling. Derudover øger undervisningen patienssikkerheden og trygheden hos personalet. 

Ydelsen omfatter undervisning i eksempelvis specifikke farmakologiske emner og kvalitetssikring. Målgrupper for undervisningen samt emner og omfang tilrettelægges i samarbejde med undervisningsaftager.

Kontakt dit lokale apotek for yderligere spørgsmål angående undervisning af personale på plejehjem og institutioner. 
 

Bestil medicin

Her kan du bestille dine varer til afhentning på apoteket eller til levering med bud. Hvis vi modtager din bestilling inden kl. 12, så leverer vi samme dag mellem kl. 13.30 - 16.00 mandag - fredag. Levering med bud koster 60 kr.

Hvis du bestiller receptmedicin er det en forudsætning for behandling af din bestilling, at du angiver CPR-nummer. 

Din besked vil blive sendt krypteret og sikkert. Når du benytter bestillingsformularen, behandler vi dine personoplysninger. 

Læs vores persondatapolitik for bestillingsformularen her.