Bestil Covid-19 Antigen Hjemmetest med levering lige til døren BESTIL HER
Del event Del på Facebook Del på LinkedIn

Influenzavaccination

Apoteket tilbyder Influenza-vaccination fra 1. oktober – 15. januar. Tidsbestilling er ikke nødvendig.

Om Influenza

Den tilbagevendende influenza i løbet af vintersæsonen kaldes sæsoninfluenza. Sæsoninfluenza er en virussygdom, der rammer op mod 20 % af befolkningen hvert år. For ældre og kronisk syge personer kan influenza være én alvorlig sygdom, som op mod 2.000 danskere dør som følge af hvert år. Vaccinationen er den bedste beskyttelse mod influenza.

Influenza er en virussygdom, der rammer op mod 20 % af befolkningen hvert år. For ældre og kronisk syge personer kan influenza være én alvorlig sygdom, som op mod 2.000 danskere dør som følge af hvert år. Vaccinationen er den bedste beskyttelse mod influenza.
Influenza er en meget smitsom infektion, fordi virus smitter gennem luften og holder sig i luften længe. Du kan derfor blive smittet, selv om du ikke har været i nærheden af den syge. Du kan også blive smittet ved håndtryk og ved berøring af ting, som er forurenet med influenzavirus.

Vaccination mod influenza beskytter de fleste, men ikke alle. Så du kan godt få influenza, selvom du er blevet vaccineret, men sjældent i alvorlig grad.

Er vaccinen gratis?

Influenza-vaccinen er gratis for alle borgere, der er i risikogruppen. For andre er prisen 185kr.*

Det er vigtigt, at du bliver vaccineret, inden influenzasæsonen starter for at få den optimale effekt af vaccinationen. Det er bedst at blive vaccineret fra starten af november måned til slutningen af december måned. Der går nemlig 2-3 uger, før vaccinen beskytter mod smitte.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at følgende grupper bliver vaccineret mod influenza hvert år.

 • Ændre over 65 år.
 • Førtidspensionister.
 • Personer med svær overvægt (vejledende BMI over 40) efter en lægelig vurdering
 • Gravide der er mere end 12 uger henne.
 • Hustandskontakter til svært immunsupprimerede, efter lægelig vurdering.
 • Personer med kroniske sygdomme, herunder:
  • Hjerte- og karsygdomme (undtagen isoleret forhøjet blodtryk)
  • Personer med kroniske lungesygdomme, herunder KOL og astma.
  • Diabetes type 1 og type 2.
  • Medfødt eller erhvervet immundefekt.
  • Påvirket respiration pga. nedsat muskelkraft.
  • Kronisk lever- og nyresvigt.

Lokale bivirkninger

Der kan opstå rødme, hævelse og smerte ved indstiksstedet. Dette er en helt normal irritationstilstand, som opstår fordi immunsystemet korrekt opfatter vaccinen som ”fremmed”.

Bivirkninger i resten af kroppen

Efter en vaccination kan der opstå en følelse af sygdom i kroppen. Følelsen af sygdom opstår som en naturlig reaktion på vaccinen og skyldes, at immunsystemet aktiveres for at danne beskyttende antistoffer. Vaccinen indeholder ikke aktiv virus, og man kan derfor ikke få influenza af vaccinen. Ca. 1 ud af 10 oplever at føle sig syge 12-72 timer efter at være vaccineret.

Kan man booke apoteket til komme ud og vaccinerer?

Apoteket tilbyder udkørende gruppevaccinationer (20+ ansatte), hvor vi kommer ud til virksomheder og laver gruppevaccinationer i lokalområdet og nærtliggende kommuner.  

Ved gruppevaccination på under 20 ansatte er I velkomne til at lave en forespørgsel, dog skal firmaet ligge indenfor Greve, Ishøj eller Solrød Kommune.  

Vi gør opmærksom på at firmaet skal kunne tilbyde et aflukket lokale med bord, stole og internetforbindelse. Apoteket medtager selv andet nødvendigt udstyr.

Udover den fastsatte pris for vaccinationen vil der også tages et gebyr som dækning af transporten. Apoteket tilbyder ikke udkørende vaccination i årets to sidste uger eller uge 1.

 
01. okt - 15. jan
Tune Apotek
Tune Center 3 B, Tune
4030 Tune

Pris: Gratis*
Tilmelding: Ikke nødvendig