Del artikel Del på Facebook Del på LinkedIn
Sund viden fra apoteket

Rent hår - på den rene måde

Som ethvert andet vaskemiddel skal en hårshampoo først og fremmest vaske rent. Men hvad er det for nogle vaskeaktive stoffer i en shampoo, der gør, at du kan regne med effekten? Og hvordan sikrer du, at din shampoo samtidig giver mindst mulig risiko for både dig og miljøet?
På apoteket kan du altid få rådgivning om indholdsstoffer og virkning af de kvalitetsprodukter, vi har valgt at have på vores hylder. Et par gode bud på en mild og skånsom shampoo er f.eks. Purely Professional – et dansk produkt med ganske få og milde indholdsstoffer. Og Danatekt, som kan bruges til både hår og hud af hele familien. Men hvordan bruger du bedst din shampoo?

Her får du svarene på de tre spørgsmål om hårshampoo, vi oftest får ved skranken: 

Hvilken shampoo, skal jeg bruge?
Du skal tage udgangspunkt i, om du f.eks. har allergi, har fedtet eller tørt hår – eller om du måske har tendens til skæl. Med andre ord er det din hovedbund, der først og fremmest skal tilgodeses.
Først derefter kan du eventuelt vælge efter, hvorvidt du har krøllet, kort, langt, tykt eller tyndt hår. 

Hvordan vasker jeg mit hår?
De fleste nyder at være hos frisøren og få masseret hovedbunden, mens frisøren vasker håret. Og denne massagebevægelse med fingre er vigtig, fordi du på den måde får løsnet snavs og fedt grundigt.

Det vigtigste er dog, at du ikke bruger for varmt vand, når du vasker dit hår, for det er hverken hovedbunden eller håret glad for. 

Hvor tit skal jeg vaske hår?
Så længe du bruger en shampoo, der belaster dig og miljøet mindst muligt, skal du ikke være bange for at vaske hår så tit, som du synes, det passer til dit hår og dit temperament.

Men hvis du vasker håret hver dag, så vær forsigtig med føntørreren, for den er barsk for håret. Føntør gerne ved lav varme, og tør det evt. kun ved hårrødderne.