Del artikel Del på Facebook Del på LinkedIn
Sund viden fra apoteket

Skab en god renserutine og få en sund og smuk hud

Gode renserutiner og renseprodukter er fundamentale, hvis du gerne vil give din hud den pleje, omsorg, fugt og næring, som den har brug for. Du skal gøre det, fordi ren hud er sund hud – og fordi sund hud både ser pænere ud og holder sig bedre. Læs her hvordan du skal rense og pleje din hud.

Sådan renser og plejer du din hud

Huden kan komme på overarbejde – på grund af kulde, tørt indeklima, aldring eller på grund af skader i forbindelse med fx eksem og sår. Så snart huden får en tør revne, en sprække, en rift eller en større skade stiger risikoen for både infektion og øget fordampning af vand. Derfor er det ikke kun af kosmetiske årsager, det er vigtigt at pleje huden. Hvis du holder den ren, smidig og intakt, så kan den bedre opretholde sin barrierefunktion.

Det vigtigste ved valg af renseprodukter er at købe produkter, der er dermatologisk testet, fri for parabener og andre allergener samt passer til din hudtype og dit temperament. Nogle synes, en skum renser bedst. Andre kan bedre lide en gelé eller olie. Og en helt almindelig rensemælk er langt fra gået af mode.

Sådan gør du... 

  1. Først skal du fjerne din makeup effektivt men skånsomt 
  2. Så skal du grundrense ansigtet for snavs, bakterier og døde hudceller 
  3. Dernæst skal du dybderense og berolige ansigtshuden 
  4. Til slut skal du pleje med en god creme. Du kan få hjælp på apoteket til at finde en creme, der passer til dine behov

Husk, at om natten har din hud brug for hjælp til at genopbygge og restituere oven på dagens strabadser, og om dagen skal du først og fremmest beskytte den mod sol, blæst, kulde og udtørring.

Pas ekstra på huden om sommeren

Om sommeren skal du nyde solen med omtanke, for ansigtet er meget udsat for solens stråler. Hvis du opholder dig i solen i længere tid, udtørrer huden, og hvis du overdriver solbadningen, risikerer du at huden bliver rynket, uelastisk og ældres hurtigere. Løsningen er solbeskyttelse, gode renserutiner og gode hudplejeprodukter.

Du har sikkert hørt, at solens UV-stråler arbejder sammen med huden om at danne D-vitamin, der er livsvigtigt for vores immunforsvar. Men det sker, selvom du bruger solbeskyttelse, og selvom du opholder dig i skyggen. Så husk solrådene: Solcreme, solhat, skygge og sol-siesta i middagstimerne.