Del artikel Del på Facebook Del på LinkedIn
Apoteket anbefaler

Tag kontrol over atopisk hud

Atopisk hud er hud i krise. Huden er meget tør, den klør, føles stram, er præget af røde udslæt og har tendens til at skalle af. Det siger sig selv, at det er irriterende og går ud over livskvaliteten.
Symptomerne på atopisk hud dukker op allerede i den tidlige barndom. Røde områder med inflammation, ekstrem hudtørhed og kløe blusser op, og det kan opstå overalt på kroppen.

Som regel er der tale om sygdommen børneeksem – atopisk dermatitis. Ca. 20% af alle børn får børneeksem, og de fleste slipper af med det igen. Men efter puberteten er det ca. 1 %, 
der må leve resten af livet med atopisk hud.

De fleste oplever, at lidelsen bølger op og ned, så der er perioder med opblussen og perioder med bedring. Men netop denne uforudsigelighed i forhold til udbrud er en ekstra stressfaktor. Derfor er målet med behandling at kontrollere mikroinflammationen i huden for derved at reducere hyppigheden af opblussen. 

Kontrol af mikroinflammation i huden

Nøglen til færre symptomer er at reducere den kroniske mikroinflammation, som er i atopisk hud. A-Derma Exomega har i flere år været kendt for en hjælpende hånd til atopisk hud med et bredt sortiment af hudplejeprodukter, som alle er baseret på ekstrakt fra Rhealba Havrekim, der med et højt indhold af aktive molekyler virker beroligende og irritationsdæmpende på sart hud. Nu lancerer de Exomega CONTROL, som med to nyheder øger den beroligende effekt: 

  1. Først og fremmest den innovative BioVect-teknologi, der er en sammensætning af naturlige ”transportmolekyler”, som sørger for, at ekstrakten fra Rhealba Havren transporteres hurtigere ud i den tørre og atopiske hud
  2. Dernæst en såkaldte ”Cleen & Green” formulering, der øger tolerance, virkning og sikkerhed, så Exomega CONTROL er velegnet til hele familien – også de helt små 
    Vælg mellem lotion, creme eller balm, der alle er så effektive, at du med blot én påføring om dagen reducerer både tørhed, irritation og hyppigheden af udbrud. 

Tips til pleje af eksem-hud

  • Brug aldrig sæbe men vælg et mildt vaskeprodukt
  • Undgå vaskeklud og -svamp (brug hænderne i stedet)
  • Dup huden tør i stedet for at gnide med håndklædet
  • Brug målrettet creme hver dag og smør det på lige efter badet
  • Varm gerne cremen lidt mellem hænderne, før du smører den på
  • Til børn: Find den lotion/balm/creme, som dit barn bedst accepterer, og gør indsmøringen til en hygge- og/eller legestund.