Sund viden fra apoteket
Tager du overdosis af næsespray?
Når næsens slimhinde svulmer op i forbindelse med en forkølelse, er det fordi, den producerer ekstra immunforsvarsceller. Når næsespray rammer næsens slimhinde, trækker den sig sammen, hvilket giver luft i næsen, så du igen kan trække vejret frit. Du kender sikkert lettelsen over den øjeblikkelige lindring, men kender du også risikoen for misbrug?
Pas på du ikke bliver afhængig af næsespray
En stoppet næse kan have mange årsager. Først og fremmest forkølelse og influenza, men forskellige former for allergi kan også få næsen til at lukke til. Uanset årsagen til din stoppede næse, skal du være opmærksom på, hvordan du bruger din næsespray. På indlægssedlen står der, at du max må tage 1 pust i hvert næsebor 3 gange dagligt i 10 dage. Det skal du tage alvorligt. For ellers bliver din slimhinde irriteret og svulmer op, og så står du pludselig i en ond cirkel med kronisk stoppet næse.3 tips om næsespray
- Overhold doseringsanvisningen
- Brug din spray rigtigt – få evt. instruktion på apoteket
- Del aldrig næsespray med andre
Apoteket anbefaler
Hvis du lider af allergi, hyppige forkølelser eller tilstoppet næse på grund af tørt indeklima, så er en næsespray med naturligt havvand et godt alternativ til en traditionel næsespray. Havvand indeholder hverken lægemidler, kemiske stoffer eller konserveringsmidler, og derfor kan du bruge det både til voksne og helt små børn. En spray med hypotonisk havvand lindrer ved at trække overskydende væske ud af næsevævet, og samtidig skyller den slim, allergener og snavs væk fra næsen.