Del artikel Del på Facebook Del på LinkedIn
Sund viden fra apoteket

Undgå hårtab: Få stærkt og velplejet hår

For mange kvinder har hår en stor betydning, og kvindeligt hårtab kan være svært at snakke om. Der kan være forskellige årsager til hårtab hos kvinder, og derfor også forskellige typer af behandling. Læs her hvordan du kan mindske hårtab.
Dit hår bliver løbende udskiftet, og det er helt normalt at tabe omkring 100 hårstrå om dagen. Men mange oplever uønskede forandringer i hårvæksten. Fx på grund af stofskiftesygdomme, hudsygdomme, bivirkninger ved medicin og aldersforandringer.

En skaldet mand kan være sexet, men en kvinde med sparsom hårvækst har svært at føle sig kvindelig, sexet og attraktiv, når hun færdes på gaden, hos frisøren eller i sit sociale liv.

Forebyg hårtab

Hårtab kan være både forbigående og mere vedvarende. Mange kvinder oplever, at håret allerede tynder ud inden 50-års alderen, og hos nogle bliver hårtabet ganske betydeligt med alderen. Apoteket tilbyder produkter, der kan give næring til slidt og tyndt hår.

Udover kosttilskud kan du selv passe på dit hår ved at beskytte det fra stærkt sollys, lade det tørre naturligt – dvs. uden at føntørre – og ved at bruge en mild shampoo plus en afrundet børste, der ikke slider på håret.

Et smukt og velplejet hår er kvindelighed og sundhed

Helt ubevidst danner vi os et billede af folk ud fra deres udseende. Hår og frisure er en del af vores identitet, og en undersøgelse fra Epinion understreger, hvor vigtigt håret er for kvinder. Hele 81 % svarer, at de forbinder et smukt og velplejet hår med kvindelighed. 51 % forbinder det med sundhed, og 27 % forbinder det med sex.

På en dårlig hårdag føler 60 % af kvinderne sig usoignerede og usexede, og næst efter ansigtet ser de håret som det vigtigste for en kvindes skønhed. Med disse tal i baghovedet kan det ikke undre, at mange kvinder søger gode råd, hvis de oplever manglende hårvækst.