Forkølelse

Stoppet næse

Nulstil
Filter
Luk

Behandling af stoppet næse

En næse der er lukket til med snot… Vi kender det allesammen. Forkølelse er blot en af flere årsager til ophobning af slim og anden irritation i luftvejene. En stoppet næse kan også være forårsaget af sommerallergi, bihulebetændelse, astma og/eller KOL. Under alle omstændigheder er en stoppet næse generende, og derfor har vi her samlet et par forslag til hurtig og skånsom lindring. 

Hvorfor bruge næsespray, næseskyller og næsesuger?

Næsen har to naturlige rensefunktioner. Først og fremmest så varmer og fugter den al den kolde og tørre luft, som vi indånder. Derudover renser de små fimrehår på næseslimhinderne luften for støv, pollen, virus og bakterier, før det kommer ned i lungerne. Men selvom næsehulens fimrehår eksempelvis fanger forkølelsesvirus, og din krop straks kalder på hjælp fra immunforsvaret, så kan du nemt blive forkølet, fordi der er så mange forskellige typer forkølelsesvira. Hvis du bliver inficeret med en virus, dit immunforsvar ikke kender endnu, bliver du syg. Der går kun et par dage fra du bliver smittet, til symptomerne viser sig. Ved en forkølelse hæver slimhinderne i både næsen og bihulerne op, og der bliver produceret slim/snot. Det betyder, at næsen løber. Men snot kan også sætte sig i kanalen til bihulerne, så de stopper, og det medfører risiko for, at det udvikler sig til bihulebetændelse. Derfor er det vigtigt at få bugt med forkølelsen, så længe det stadig er en forkølelse. Det kan du bl.a. gøre ved at bruge en næsespray eller rense næsen med en næseskyller og/eller næsesuger. 

Næsespray mod stoppet næse

En stoppet næse er generende uanset om det skyldes en kortvarig forkølelse eller andre ting som eksempelvis høfeber, astma eller KOL. Heldigvis kan du komme langt med en næsespray mod stoppet næse, og derfor har vi herunder samlet lidt inspiration til netop dette:

  • Viruseptin Næsespray Mod Tilstoppet Næse indeholder den patenterede ingrediens Carragelose, som har klinisk dokumenteret effekt på forkølelse og influenzalignende symptomer. Indeholder hverken laktose, gluten, konserveringsmidler eller alkohol.
  • A. Vogel Sinuforce Næsespray, der giver hurtig virkning på tilstoppet eller løbende næse. Den er mild og skånsom og kan bruges i op til 30 dage. Næsesprayen indeholder 100% naturlige aktive ingredienser, som eksempelvis pebermynte, eukalyptus og kamille, og kan bruges til børn fra 2 år.
  • Miwana Næsespray Menthol rengør ligeledes næsen skånsomt og lindrer tilstoppet næse med en fysiologisk, isoton saltvandsopløsning. Saltbalancen er identisk med kroppens egen (0,9%), og dette gør opløsningen ekstra skånsom mod slimhinderne i næsen.
  • Apotekets Næsespray er en saltvandsopløsning til tilstoppet næse og tørre næseslimhinder på grund af forkølelse, allergi, tørt indeklima, forurening og andet. Saltvandet i næsesprayen letter desuden fimrehårenes naturlige rensefunktion.
Er du i tvivl om, hvilken næsespray du skal vælge, så kom endelig forbi dit lokale apotek. Her står vores søde og dygtige personale bag skranken - klar til at hjælpe dig i den rigtige retning!  

Slip af med stoppet næse og rens dine bihuler med en næseskyller

Døjer du med stoppet næse? Eller mærker du en forkølelse på vej? Så kan det være en god ide at prøve en næseskyller, der behandler en nuværende forkølelse og forebygger både den næste forkølelse og en mulig bihulebetændelse. Et eksempel kunne være Rhino Horn Næsehorn, der fjerner urenheder og skorper i næsen. Næseskylleren reducerer samtidig flere af støv- og pollenallergikeres problemer. Spørg endelig på apoteket, hvis du har spørgsmål til brug og anvendelse. 

Afhjælp tilstoppet næse hos dit barn med apotekets næsesuger til børn

Et lille barn kan ikke selv pudse næsen, men du kan bruge saltvandsdråber uden konserveringsmiddel og en næsesuger, som eksempelvis Mininor Næsesuger, til blidt at fjerne snot fra babyens næsebor. Både næsesuger og baby-saltvandsdråber kan du købe på dit lokale apotek. Dråberne kommer i små engangspipetter med sterilt saltvand, der har samme saltkoncentration som kroppens naturlige væsker. Saltvandet fortynder det seje slim i næsen, så barnet letter kan trækket vejret gennem næsen, mens næsesugeren fjerner snot fra næseborene.

Hvad er forskellen på næseskyller og næsesuger?

En næseskyller og en næsesuger bruges begge til at rense både næsen og bihulerne ved stoppet næse, men hvor næseskylleren sprøjter vand op gennem det ene næsebor og løber ud igen gennem det andet næsebor, så gør en næsesuger ikke brug af vand. En næsesuger bruges oftest til børn og babyer, der ikke selv kan pudse næse, og derfor har brug for at komme af med snot og slim på anden vis. 
 

Hvordan bruger man en næseskyller korrekt?

Ligesom med alle andre medicinske produkter er det vigtigt at bruge en næseskyller korrekt for at få størst effekt af produktet. Bruger du eksempelvis FLO Næseskyl Startersæt til skylning af næse og bihuler skal du komme 200ml lunket forkogt vand i FLO-flasken, inden du tilsætter indholdet af et brev. Herefter skal flasken lukkes og rystes. Derefter læner man sig ind over håndvasken og trækker vejret gennem munden, mens produktet trykkes op gennem det ene næsebor. Brug omtrent halvdelen af opløsningen i hvert næsebor. 
 

Næsespray, næseskyller og næsesuger i håndkøb på dit lokale apotek

En stoppet næse er ikke kun generende, men kan også føre til bl.a. bihulebetændelse. Uanset om det er familiens baby, familiens børn, far og mor eller familiens ældste næse, der er tale om, er det derfor altid en god ide at spørge en fagperson til råds, hvis man har tvivl eller spørgsmål til lindring af en stoppet næse. Hvad er en næsesuger? Hvordan bruges en næseskyller? Hvilken næsespray bør jeg vælge? Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

Nem og sikker betaling med bl.a. MobilePay