Sex og intim

Glidecreme

Nulstil
Filter
Luk

Glidecreme

Mange kender til den udfordring, som sex kan være, hvis tørhed og irritation ødelægger fornøjelsen med sex. Med glidecreme kan du mindske gnidningsmodstanden i forbindelse med sex, men det er ikke altid helt enkelt at finde rundt i de forskellige former for glidecreme. Skal den være vandbaseret, silikonebaseret eller oliebaseret? Læs med herunder og få svarerne på mange af de spørgsmål, vi oftest høre på apoteket. Er du i tvivl, så er du også altid velkommen på dit lokale apotek, hvor du kan få fortrolig rådgivning af det sundhedsfaglige apotekspersonale. 

Hvilken type glidecreme skal jeg vælge? 

På dit lokale apotek og på Apoteket-online.dk finder du et bredt udvalg af forskellige former for glidecreme, men hvad er egentlig forskellen? Herunder finder du en oversigt over de tre forskellige typer glidecreme. 
  • Vandbaseret glidecreme er vandopløseligt, hvorfor det kan fjernes med vand. Cremen absorberes let af huden og kan også fås med smag eller med en varmende effekt. Bruges der kondom, er en vandbaseret glidecreme desuden det sikreste valg.
  • Silikonebaseret glidecreme trænger i modsætning til den vandbaserede glidecreme ikke ind i huden. Derfor oplever mange, at en silikonebaseret glidecreme har effekt i længere tid.
  • Oliebaseret glidecreme er ikke vandopløseligt, kan ikke fjernes med vand og absorberes heller ikke af så hurtigt af huden. De oliebaserede glidecremer kan dog være baseret på forskellige typer af olie såsom mandelolie, solsikkeolie eller australsk Tea Tree Oil.

Hjælper glidecreme ved tørhed i skeden? 

Ja - meget endda. Mange kvinder kender det problem, at skeden ikke nødvendigvis bliver fugtig nok til, at penetrationen glider let og smertefrit. Ved tørhed i skeden bliver gnidningsmodstanden større og mere generende, hvorfor sex kan opleves ubehageligt og for nogle smertefuldt. Glidecreme har heldigvis det primære forhold at mindske gnidningsmodstanden i forbindelse med sex, og derfor kan glidecreme være en god løsning til at øge fornøjelsen med sex. 

Kan glidecreme bruges til gravide? 

En graviditet kan være forbundet med en lang række forskellige gener. Mange kan nikke genkendende til tørhed i skeden som en af dem. Tørheden kan både opstå under graviditeten eller efter fødslen. Apotekets Glidecreme Glid en vandbaseret glidecreme, der bl.a. anbefales til nybagte forældre. Glidecremen tilfører ekstra fugtighed ved samleje og er desuden velegnet til brug sammen med kondomer. 

Glidecreme til kondomer?

Bruger du kondom, anbefales det at vælge en vandbaseret glidecreme, da både silikonebaserede glidecremer og oliebaserede glidecremer kan opløse gummiet og dermed få kondomet til at sprænge, revne eller på anden vis ødelægge det. En vandbaseret glidecreme, som eksempelvis Rfsu Klick Natural Glide, øger derimod kun kondomets elasticitet og holdbarhed. Glidecremen føles naturlig, er skånsom mod underlivet og indeholder nøje udvalgte ingredienser, der giver en langvarig effekt. 

Kan man godt være allergisk over for glidecreme?

Ja, det kan man desværre godt. Oplever du ubehag, svie, kløe eller udslæt i forbindelse med sex efter at have brugt glidecreme, kan det være et tegn på, at du er allergisk over for glidecreme. Dette kan måske skyldes, at du har brugt en glidecreme med parfume, olie og/eller silikonestoffer, der alle kan frembringe allergilignende symptomer. Er du så uheldig at få allergiske symptomer kan du med fordel prøve Apotekets Glidecreme Glid, der hverken indeholder mistænkte hormonforstyrrende stoffer, parfume eller planteekstrakter, der kan give allergi. 

Hvor kan man købe glidecreme? 

På Apoteket-online.dk kan du købe både vandbaseret, oliebaseret og silikonebaseret glidecreme. Prøv eksempelvis Australian Intim Glide, der er en vandbaseret gel med naturlig australsk Tea Tree Oil. Glidecremen forhindrer ubehag i det ydre intimområde som eksempelvis tørhed, kløe, svie og irritation, og så kan den benyttes sammen med latexkondomer og sexlegetøj af silikone. Husk at du aldrig må forveksle en glidecreme med en sæddræbende creme. En glidecreme beskytter mod gnidningsmodstand, men den beskytter ikke mod graviditet. 

Kan man få alternativer til glidecreme? 

Det er helt generelt ikke en god ide at erstatte en glidecreme med almindelige cremer til kroppen. I stedet bør du få fat i en rigtig glidecreme, som du er sikker på må bruges og påføres de steder, hvor glidecreme er beregnet, samt at glidecremen kan bruges med kondom, hvis det er tilfældet. Måske er Bioglide Glidecreme Natural den rigtige glidecreme for dig? Glidecremen er 100% naturlig og vegansk, og så er den både dermatologisk og klinisk testet. Den er fri for parabener, olier og syntetiske dufte. Bioglide Glidecreme Natural kan anvendes ved brug af latexkondomer både til vaginalt, analt og oralt brug.  

Køb din glidecreme på dit lokale apotek eller på Apoteket-online.dk

Er du i tvivl om, hvilken glidecreme der vil være den bedste for dig? Så kom forbi dit lokale apotek og spørg en fagperson til råds. Hvad er en normal glidecreme? Findes der anal glidecreme? Kan man bruge glidecreme med smag? Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig. 
 

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

VIND Månedens Hudplejeserie til en værdi af 1.000 kr. 🎉

Tilmeld dig vores Medlemsklub og deltag samtidig i konkurrencen om produkter til 1.000 kr. Vinderen findes den 1. i hver måned og kontaktes direkte.

Køn

Jeg samtykker til, at Apoteket-online.dk må kontakte mig via e-mail og sms med gode tilbud på produkter, gode råd, samt information om kampagner, konkurrencer, arrangementer og nye kundetiltag. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde igen. Se vores betingelser for samtykke her.

Nem og sikker betaling med bl.a. MobilePay