Del artikel Del på Facebook Del på LinkedIn
Sund viden fra apoteket

Sådan behandler du din høfeber

Der findes ikke nogen facitliste over, hvordan du behandler din høfeber bedst muligt. For det er individuelt, hvordan vi mennesker reagerer på de forskellige typer høfebermedicin. Men grundlæggende handler det om så vidt muligt at reducere berøringen med pollen og at bruge medicin med antihistamin.

Når en person med høfeber bliver påvirket af det aktuelle allergen – fx pollen – så sker der nemlig det, at kroppen fejlagtigt frigiver histaminer, som udløser symptomerne. Og antihistamin er et antistof mod disse histaminer.

Hvis det er muligt at lindre, eller helt fjerne, dine symptomer med lokal behandling, er det altid det bedste. Så prøv først med øjendråber og næsespray mod høfeber. Lad apoteket guide dig, så du får det, der matcher dine symptomer bedst.

Hvis den lokale behandling ikke reducerer symptomerne til et acceptabelt niveau, så kan systemisk behandling – dvs. tabletbehandling, der virker i hele kroppen – være løsningen for dig. Og brug under alle omstændigheder denne hjælp-til-selvhjælp-liste: 

  • Undgå pollen i øjnene – tør øjenomgivelserne med en våd øjenserviet og brug solbriller eller cykelbriller, når du er udenfor, skyl evt. øjne med sterilt saltvand

  • Luft ud i din bolig om morgenen og om aftenen, hvor pollenkoncentrationen i luften er lavere end midt på dagen

  • Skyl håret, så du får pollen væk, før du går i seng

  • Hæng ikke vasketøj udenfor i pollensæsonen, men tør i tumbleren, så du undgår pollen i tøjet

  • Hold vinduerne i bilen lukket, når der er pollensæson.

Læs mere om allergi og høfeber

Sund viden fra apoteket

Høfeber og pollenallergi: Sådan behandler du rigtigt

Hvis du er en af de godt 1 mio. danskere, der lider af høfeber, har du garanteret vænnet dig til at holde øje med dagens pollental og varslinger for de næste par dage. Lær her hvad pollen er, hvilke pollentyper der findes, hvad symptomerne kan være og hvordan du lindrer og behandler.
Sund viden fra apoteket

Forårsforkølelse – eller allergi?

Nys, røde øjne og løbenæse er karakteristisk for en forårsforkølelse. Men det kan også være symptomer på allergi. Når pollensæsonen begynder, skal du være ekstra opmærksom på, om du har fået allergi. Hver 3. får ikke behandling – ganske enkelt fordi allergien ikke bliver diagnosticeret.