Aarhus Viby Apotek

Aarhus Viby Apotek - hent din medicinTo-Go
Få leveret din medicin gennem din bilrude på bagsiden af Viby Centret

1) Gå ind på siden Apoteket-online.dk og vælg Aarhus Viby Apotek
2) Bestil din medicin og/eller andre varer
3) Vælg ”To-Go” som leveringstype
4) Betal online
5) Du vil modtage en besked, når ordren er klar til afhentning.
6) Kontakt apoteket på tlf. 86 11 57 00, når du holder på bagsiden af Viby Centret.
7) Vi kommer ud med ordren til din bil.

Normale åbningstider

Mandag
09:00 - 18:00
Tirsdag
09:00 - 18:00
Onsdag
09:00 - 18:00
Torsdag
09:00 - 18:00
Fredag
09:00 - 18:00
Lørdag
09:30 - 15:00
Søndag
Lukket

Aarhus Viby Apotek

Viby Ringvej 10, stuen 26

8260 Viby J

Tlf.: 86141299

Fax: 86140874

viby@apoteket.dk

Aarhus Viby Apotek

Viby Ringvej 10, stuen 26

8260 Viby J

Tlf.: 86141299

Fax: 86140874

viby@apoteket.dk

Apoteket hører sammen med:

Storcenter Nord Apotek

Vi rådgiver dig

Ekspertviden

Flow hele livet

”Det er menneskets natur at lade det negative fylde mere end det positive. Derfor er der også blevet forsket rigtig meget i forståelse, og behandling, af psykiske lidelser. Men man har længe forsømt at fokusere tilsvarende på at forstå essensen af, og kilderne til, det meningsfulde og glædesfyldte liv. Vi lærte med andre ord en masse vigtigt om behandling af psykiske problemer men ikke ret meget om, hvordan vi kunne forebygge dem. Positiv psykologi kom til verden for at skabe en bedre balance. Og det er relevant for os alle. Ved fx at iagttage børns naturlige og medfødte lyst til at lære, skabe og nyde livet gennem leg, får man et ret godt indtryk af, hvad positiv psykologi handler om.”
Sund viden fra apoteket

Hjælp - forkølelsen kommer!

Vintermånederne er traditionelt sæson for forkølelse. Årsagen er især, at vi opholder os indenfor, hvor vi er tættere på hinanden. Jo tættere kontakt, og jo flere mennesker, jo større risiko for, at forkølelse kan smitte. Forkølelse er nemlig en virus.
Ekspertviden

Indeklimaet er vigtigt - især for dig med astma og/eller allergi

Klimaet er på dagsordenen mere end nogensinde før. Det er ekstra godt for dig, hvis du er en af de 1,5 mio. danskere, der lever med astma og/eller allergi tæt inde på livet. Men har du styr på klimaet derhjemme? Rigtig mange faktorer har indflydelse på indeklimaet og dermed beboernes velbefindende – også dem, der er så heldige, at de hverken har astma, allergi eller høfeber.

Sundhedsydelser på apoteket

Apoteket tilbyder en lang række sundhedsydelser til for eksempel borgere, hjemmeplejen, plejehjem og bosteder. Med udgangspunkt i den lægemiddelfaglige viden tilbyder apotekets personale blandt andet undervisning, medicingennemgang og kvalitetssikring af medicinhåndtering. Læs mere om de forskellige ydelser nedenfor.
Dosispakket medicin
Vidste du, at man kan få pakket sin medicin i poser, så man husker al medicin f.eks. til morgen, middag og aften? Hver pose indeholder alle de forskellige præparater, så man skal bare huske at åbne og tage medicinen på de rette tidspunkter.

Hvem kan få dosispakket medicin?

Din læge skal skrive på recepten, at din medicin skal dosispakkes. Men du kan selv bestemme, at du gerne vil have din medicin dosispakket.

Hvad koster det? 

Når apoteket dosispakker medicin, skal det opkræve et lovpligtigt gebyr. Gebyret er 111,25 kr. for en dosisrulle, der indeholder medicin til 14 dage – dvs. 55,63 kr. pr. uge. Gebyret er sammensat af et ekspeditionsgebyr og et pakningsgebyr.

Gebyret på dosispakningen er tilskudsberettiget, så længe den er ordineret af en læge, og minimum et af de lægemidler, der skal i dosisrullen, også er tilskudsberettiget. 

Ud over gebyret skal man også betale for de lægemidler, der kommer i dosisrullen. De almindelige tilskudsregler gælder også for medicin, der bliver dosispakket.

Læs mere om dosispakket medicin på apoteket.dk

Genordination af udvalgte receptpligtige lægemidler
Apoteket  tilbyder genordination af visse receptpligtige lægemidler til borgere i stabil behandling, som ikke har en gyldig recept, men som har et behandlingsmæssigt behov.

Regler for genordination
  • Apoteket må genordinere lægemidlet i mindste pakning.
  • Apoteket må ikke genordinere til gravide, ammende eller børn under 15 år.
  • Sidste udlevering af lægemidlet til borgeren skal være sket på baggrund af en recept fra lægen.

Se hvilke lægemidler apoteket må genordinere her.

Hvad koster det?

En genordination koster - ud over prisen for det genordinerede lægemiddel - et gebyr på 20 kr., som borgeren skal betale i forbindelse med ekspeditionen på apoteket. 

Læs mere om genordination på apoteket.dk.

Kvalitetssikring af medicinhåndtering
Formålet er at støtte kvalitetssikring af medicinhåndtering på plejehjem, bosteder eller i hjemmeplejen. 

Ydelsen omfatter en basisydelse, der vurderer kvaliteten i medicinhåndtering i forhold til målepunkter fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Basisydelsen kan efter behov følges op af en udvidet ydelse, som består af behovstilpasset konsulentbistand til at udvikle kvaliteten af medicinhåndtering. Det kan eksempelvis være undervisning af plejepersonalet i kvalitetssikring af medicinhåndtering, gennemgang af enhedens procedurer eller instruktioner til medicinhåndtering.
 
Vaccinationer

Vi kan desværre ikke i øjeblikket tilbyde gratis vaccination mod influenza, Covid-19 og Pneumokok.

Region Midt har desværre valgt ikke at benytte apotekerne som vaccinationssted.

Du kan blive vaccineret gratis enten på et af regionernes vaccinationscentre eller ved praktiserende læge.

Ønsker du selv at betale for influenzavaccinationen, så er du meget velkommen hos os uden tidsbestilling fra mandag d. 3. oktober 2022. Influenzavaccinationen koster 199 kr. 

Medicinsamtale

Apoteket tilbyder en gratis medicinsamtale, så du kan få det bedste ud af din medicin.

Der findes to slags medicinsamtaler på apoteket, som henvender sig til forskellige borgere:

  • Borgere med nydiagnosticeret kronisk sygdom
  • Borgere med en kronisk sygdom, der har fået medicin i mindst 12 måneder.

Er du helt ny bruger, har du behov for tryghed, viden om medicinen og værktøjer til at få det bedste ud af medicinen for at komme godt i gang med behandlingen.

Har du taget medicinen i længere tid, er det godt at følge op på, hvordan det går med at tage medicinen og hvordan du får skabt nogle gode vaner med at tage den. Du skal bestille tid til samtalen.

Få mere information om medicinsamtalen på apoteket.dk.

Pillepas

Et pillepas er relevant for dig, der bruger euforiserende medicin og rejser til et land, der er med i Schengen-samarbejdet.

Euforiserende (narkotiske) stoffer er i stort set alle lande undergivet regler om kontrol. Det gælder også i Danmark. Det betyder, at du ikke frit må indføre eller besidde medicin, som indeholder sådanne stoffer. Får du medicin, som indeholder euforiserende stoffer, og skal rejse til et af disse lande, har du derfor mulighed for at få en medicinattest på apoteket, det såkaldte pillepas!

Som hovedregel vil pillepasset være aktuelt ved medicin, som indeholder stoffer, der virker euforiserende, og som påvirker centralnervesystemet. Fx sovemedicin, stærke smertestillende midler, der indeholder morfin og beroligende midler.

Du kan bestille et pillepas online på apoteket.dk, hvorefter du kan afhente pillepasset, på det apotek, hvor du har købt din medicin.

Få mere information om pillepas på apoteket.dk.

Rejsevaccination
Vi kan desværre ikke i øjeblikket tilbyde rejsevaccination.

Region Midt har desværre valgt ikke at benytte apotekerne som vaccinationssted.

Vi henviser derfor til vaccinationscentre rundt om i landet, hvis du skal ud og rejse og have rejsevaccinationer.
Tjek på inhalationen?

På apoteket kan du helt gratis få tjekket, om du anvender din inhalationsmedicin korrekt.

Hvis du ikke har helt styr på din inhalation af astma- eller KOL-medicin, så får du måske ikke den fulde effekt, da medicinen ikke når helt ned i lungerne, hvor den skal virke. Det kan medføre, at sygdommen forværres med fx hoste og åndenød, så det kan være svært at fungere optimalt i hverdagen.

Apoteket kan hjælpe med et tjek af inhalationsteknikken og vise dig, hvordan du bruger din inhalator bedst muligt.

"Tjek på inhalation" foregår på apoteket og er gratis. 

Få mere information på apoteket.dk.

Undervisning af personale på plejehjem og institutioner
Ydelsen omfatter undervisning i eksempelvis specifikke farmakologiske emner og kvalitetssikring. Målgrupper for undervisningen samt emner og omfang tilrettelægges i samarbejde med undervisningsaftager.

Bestil medicin

Her kan du bestille dine varer til afhentning på apoteket eller til levering med bud. Hvis du bestiller receptmedicin er det en forudsætning for behandling af din bestilling, at du angiver CPR-nummer. 

Din besked vil blive sendt krypteret og sikkert. Når du benytter bestillingsformularen, behandler vi dine personoplysninger. 

Læs vores persondatapolitik for bestillingsformularen her.

Budservice

Viby apotek tilbyder levering af medicin og øvrige apoteksvarer til private; samarbejdspartnere; plejehjem; bosteder og lokalcentre i Aarhus syd alle hverdage. 

Det er også muligt at få leveret til håndkøbsudsalget i Superkiosken i Stavtrup samt til medicinudleveringsstedet i SuperBrugsen i Kolt/Hasselager alle hverdage.

Bestillinger til plejehjem; samarbejdspartnere; bosteder og lokalcentre skal være apoteket i hænde senest kl. 11.00 for levering samme hverdag.

Bestillinger til levering til private, medicinudleveringssted og håndkøbsudsalg skal være apoteket i hænde inden kl. 13.00 for levering samme hverdag. Dog skal levering til privatadresser i postnummer 8270, være apoteket i hænde senest kl. 11.00.

På www.apoteket-online.dk kan der også handles håndkøbslægemidler og andre apoteksvarer med Viby Apotek. Her kan der desuden vælges forsendelse til GLS pakkeshop, DAO pakkeshop samt privat – og erhvervsadresse med GLS.

Priser for levering:

  • Private: 55 kr. 
  • Håndkøbsudsalg/medicinudleveringssted: 12,50 kr.
  • Bosteder, plejehjem og lokalcentre: 12,50 kr. 
  • Forsendelse via www.apoteket-online.dk: se apoteket-online.

Medicinposer kan afhentes efter følgende klokkeslæt:

Superkiosken Stautrup
Ormslevvej 277, Stautrup, 8260 Viby
Hvor vi afleverer kl. 15.30

Super Brugsen Kolt
Kolt Østervej 37-39, 8361 Hasselager
Hvor vi afleverer kl. 16.00