Din kurv er opdateret
Din kurv bliver automatisk opdateret.
Kerteminde Apotek
Langegade 37
5300 Kerteminde
Tlf.: 65321053
kerteminde@apoteket.dk
Har du før oplevet, at din recept er udløbet til lige netop det lægemiddel, du står og mangler? Så kan apoteket muligvis hjælpe dig ved at ”forlænge” din recept gennem en såkaldt genordination. Det betyder, at du kan få den medicin, du er løbet tør for, i den mindste pakning, så du kan klare dig, indtil du får lægen til at udskrive en ny recept.
For at kunne få en genordination skal du være i stabil behandling med den pågældende medicin. Det vil sige, at du har været i behandling med medicinen i samme dosering i minimum et halvt år, mens du ved p-piller skal have brugt dem i mindst et år. På apoteket er det en behandlerfarmaceut, der vurderer om det er relevant og forsvarligt – og derefter står for en eventuel genordination. En behandlerfarmaceut er en farmaceut specielt uddannet og autoriseret til at kunne genordinere receptmedicin.
Apoteket må ikke genordinere til gravide, ammende eller børn under 15 år. Ligeledes er det ikke alle lægemidler apoteket må genordinere. Se hvilke lægemidler apoteket må genordinere HER. Husk at du altid er velkommen på dit lokale apotek, hvor søde og dygtige farmaceuter og farmaceuter står klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål om genordination af receptpligtige lægemidler.
Hvad koster det?
Genordination af receptpligtig medicin koster udover medicinen 21,60 kr. i gebyr. Dette gebyr skal betales i forbindelse med ekspeditionen på apoteket. Ordningen gælder på alle apoteker og i hele apotekets åbningstid – også i weekender og vagtåbninger
Læs mere om genordination på apoteket.dk
Vil du gerne holde op med at ryge? Har du brug for at blive holdt fast i din beslutning? Har du prøvet det før? Er du bange for at tage på i vægt? Vil du vide mere om de helbredsmæssige gevinster ved et rygestop? Så kan apotekets rygestoprådgiver hjælpe dig!
På apoteket tilbydes et rygestopforløb til alle, der gerne vil være røgfri. Det kan være et individuelt forløb eller et gruppeforløb. Fælles for begge er, at du i forløbet får værktøjer til at komme igennem et rygestop, holde vægten samt forblive røgfri i fremtiden. Derudover kan du få testet din nikotinafhængighed, modtage rådgivning om samme samt få masser af støtte gennem hele forløbet. Det individuelle forløb kan bestå af fem samtaler med en rygestoprådgiver, mens et gruppeforløb kan sammensættes af i alt fem møder på to timer fordelt ud på seks uger. Typisk vil de første to møder blive brugt for at forberede rygestoppet, mens de sidste tre handler om at fastholde rygestoppet.
Du kan kontakte Stoplinjen på tel. 8031 3131 for at høre, hvor det nærmeste rygestopforløb findes i forhold til, hvor du bor eller arbejder. Du kan også søge samme information på www.stoplinien.dk Husk at du altid er velkommen på dit lokale apotek, hvor søde og dygtige farmakonomer og farmaceuter står klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål om rygestop.
Få mere information om rygestopforløb på apoteket.dk
Har du mistet overblikket over din medicin? Får du fem eller flere forskellige lægemidler? Er du i tvivl om, hvornår og hvor længe medicinen skal bruges? Om den skal tages med mad? Hvilke bivirkninger der kan være? Og om de kan undgås? Så kan en medicingennemgang med en certificeret farmaceut på apoteket hjælpe dig med at få overblikket tilbage.
Medicin kan være farligt og skal bruges med omtanke. Det betyder meget for dit helbred, at du tager din medicin korrekt. En medicingennemgang er en stille og rolig samtale med en farmaceut om din medicin. Du skal aftale tid til samtalen, således at farmaceuten kan forberede sig. Sammen får I et samlet overblik over hvilke former for medicin du tager, hvordan du bruger medicinen samt eventuelle bivirkninger og/eller problemer, du oplever ved at anvende din medicin. Når samtalen er slut, giver farmaceuten dig en skriftlig oversigt, så du bedre kan huske, hvad I har talt om.
En medicingennemgang på apoteket er kort sagt noget for dig, der gerne vil være mere tryg og sikker i din brug af medicin og lægemidler. Kontakt dit lokale apotek for at høre mere om en eventuel medicingennemgang. Der skal bestilles tid, og du skal give dit samtykke til, at farmaceuten må gennemgå din medicin via det fælles medicinkort.
Hvad koster det?
Samtalen tager omtrent 30 minutter og koster ca. 750 kr. (varierer fra apotek til apotek). Som afslutning får du et resume som du eventuelt også kan sende til din læge. Der aftales en opfølgende samtale per telefon som varer omtrent 10 minutter.
Få mere information om medicingennemgang apoteket.dk
Har du en kronisk sygdom? Er du i tvivl om, hvordan din medicin virker? Måske har du også et spørgsmål om, hvordan den bruges? Hvilke bivirkninger der kan medfølge? Så kan en medicinsamtale med en farmaceut på dit lokale apotek hjælpe dig med at få svar på dine spørgsmål.
Apoteket tilbyder en gratis medicinsamtale til forskellige borgere. Dels til borgere der for nylig har fået diagnosticeret en kronisk sygdom og dels til borgere med en kronisk sygdom, der har fået medicin i mindst 12 måneder. Er du helt ny bruger af medicin til din kroniske sygdom har du behov for tryghed, viden og værktøjer til at få det bedste ud af medicinen og komme godt i gang med behandlingen. Har du derimod taget medicinen i længere tid, er det godt at følge op på, hvordan det går med at tage medicinen, og hvordan du får skabt nogle gode vaner med at tage den.
Det kan være din læge, der anbefaler dig at kontakte apoteket om medicinsamtalen, eller det kan være i dialogen med apoteket, at du får samtalen tilbudt. Medicinsamtalen er delt op i to dele, som sammenlagt tager omtrent 20 minutter. Typisk vil du kunne komme til med det samme, men det kan være nødvendigt at henvise til en dag med en farmaceut eller til et af vores øvrige apoteker. Kontakt dit lokale apotek for at høre mere om en eventuel medicinsamtale.
Få mere information om medicinsamtalen på apoteket.dk
Har du planer om en rejse til et land, der er med i Schengen-samarbejdet? Måske til Frankrig, Spanien, Norge, Tyskland eller Østrig? Er du i tvivl om, hvorvidt din medicin får lov at komme med på rejsen? Så kan du få udstedt et pillepas på dit lokale apotek som dokumentation for, at den medbragte medicin er til dit eget brug.
Et pillepas er relevant for dig, der bruger euforiserende medicin og rejser til et land, der er med i Schengen-samarbejdet. Euforiserende – narkotiske – lægemidler er i stort set alle lande underlagt regler om kontrol. Det betyder, at du ikke frit må indføre eller besidde medicin, som indeholder sådanne stoffer. Får du medicin, som indeholder euforiserende stoffer, og skal rejse til et af disse lande, har du derfor mulighed for at få en medicinattest på apoteket, det såkaldte pillepas. Er du i tvivl om, hvorvidt du har behov for pillepas på din rejse, kan du med fordel bruge guiden på apoteket.dk
Du kan med fordel bestille pillepasset online på apoteket.dk – bestil pillepas HER
Alle landets apoteker udsteder gratis pillepas. Det er en fordel, hvis du henvender dig på apoteket, hvor du købte eller køber medicinen. Husk bon og emballage, hvis du allerede har købt medicinen.
For mange vil det være lettest at udfylde det på nettet, men vi hjælper naturligvis gerne borgere, der ikke har computer eller som ikke kan betjene sig selv.
Husk at medbringe dit pas, når du skal have et pillepas. Du er altid velkommen på dit lokale apotek, hvor søde og dygtige farmakonomer og farmaceuter står klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål om pillepas og medicinattester.
Det er gratis for Schengenlande. Til øvrige lande er der et gebyr på 62,50 kr.
Få mere information om pillepas på apoteket.dk
Har du styr på, hvordan din inhalationsmedicin bruges korrekt, så du får mest muligt ud af din medicin? Er du i tvivl, om du får den rigtige dosis? Hvordan medicinen skal opbevares? Hvilke bivirkninger der kan medfølge? Om de kan undgås? Så er det en god ide at få apoteket til at tjekke din inhalationsteknik.
Det skønnes, at næsten halvdelen af al medicin til inhalation bruges forkert. Har du ikke styr på din inhalation af astma- eller KOL-medicin, så kan du risikere, at du ikke får den fulde effekt, da medicinen ikke når helt ned i lungerne, hvor den skal virke. Det kan medføre, at sygdomme forværres med eksempelvis hoste og åndenød. Måske er du lige startet op ned inhalationsmedicin. Måske er du lige skiftet til en ny type inhalator. Måske har du trods langvarigt brug af medicinen stadig mange symptomer. Under alle omstændigheder kan apotekspersonalet på dit lokale apotek hjælpe med et tjek af inhalationsteknikken.
Undersøgelser har vist, at apotekets instruktion og rådgivning af astmatikere og KOL-patienter kan løse problemer ved at forebygge forkert inhalation. Korrekt brug af inhalationsmedicinen giver færre sygedage, større tilfredshed hos medicinbrugerne og bedre kontrol af sygdommen. Husk at du altid er velkommen på dit lokale apotek, hvor søde og dygtige farmakonomer og farmaceuter står klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål om inhalationsmedicin – og det er gratis.
Få mere information om inhalationsteknik på apoteket.dk