Ulve Apotek Kolding Sønderbro

Ulve Apoteket - Kolding Sønderbro

Normale åbningstider

Mandag
08:00 - 20:00
Tirsdag
08:00 - 20:00
Onsdag
08:00 - 20:00
Torsdag
08:00 - 20:00
Fredag
08:00 - 20:00
Lørdag
08:00 - 16:00
Søndag
Lukket

Vagtåbent*

Mandag
20:00 - 21:00
Tirsdag
20:00 - 21:00
Onsdag
20:00 - 21:00
Torsdag
20:00 - 21:00
Fredag
20:00 - 21:00
Lørdag
16:00 - 21:00
Søndag
10:00 - 15:00

Undtagelser

23. december
10:00 - 15:00*
24. december
10:00 - 15:00*
25. december
10:00 - 15:00*
26. december
10:00 - 15:00*
Vi opkræver et vagtgebyr på 20,65 kr. på hverdage mellem kl. 20:00 - 21:00, på lørdage efter kl. 16:00 - 21:00, samt på søn- og helligdage fra 10:00 -15:00-
Gebyret opkræves ikke ved recepter der er udstedt inden for det seneste døgn. 

Vi rådgiver dig

Ekspertviden

Mental robusthed gør dig mere livsduelig

”Vi er alle mentalt robuste i en eller anden grad. Og naturligvis er alle mennesker livsduelige. Men mental robusthed er også en livskompetence. En psykologisk færdighed, som gør dig i stand til bedre at kunne håndtere livets udfordringer og styre din reaktion på ydre begivenheder. Det er sundt for dig, din livskvalitet og dine omgivelser, og den gode besked er: Du kan selv gøre noget for at udvikle og vedligeholde din mentale robusthed, og det er aldrig for sent,” lyder løftet fra Eva Hertz.
Ekspertviden

Klamydia - og de andre kønssygdomme

Vi kalder det kønssygdomme, fordi de viser sig på og i forbindelse med både mandens og kvindens kønsorganer. I virkeligheden skulle vi kalde dem ”seksuelt overførte sygdomme”. For det helt grundlæggende fællestræk er, at de smitter ved seksuel kontakt – enten vaginalt, analt eller oralt. Den mest kendte af sygdommene er klamydia. En bakteriel infektion, som rigtig mange har stiftet bekendtskab med. Men der findes flere kønssygdomme, du skal være opmærksom på. Fordi de er ubehagelige at have. Fordi de smitter meget nemt. Og fordi de kan give varige mén, som fx sterilitet, hvis de ikke bliver behandlet i tide og korrekt.
Sund viden fra apoteket

Er flåter farlige?

Flåter skal du være opmærksom på – men ikke bange for. Et flåtbid er kun farligt, hvis flåten er smittebærer af en sygdom, som den kan overføre til mennesker og dyr. Men risikoen er meget lille. Kun i 2% af tilfældene bliver man syg på grund af et flåtbid. Alligevel er det en god idé at vide, hvad du skal gøre, hvis du opdager, at du er blevet bidt.
Farmaceut på apoteket

Ulve Apoteket - Kolding Sønderbro

Søndergade 7

6000 Kolding

Tlf.: 75520122

Fax: 75501027

[email protected]

Ulve Apoteket - Kolding Sønderbro

Søndergade 7

6000 Kolding

Tlf.: 75520122

Fax: 75501027

[email protected]

Apoteket hører sammen med:

Ulve Apoteket Munkebo

Sundhedsydelser på apoteket

Læs mere om de forskellige ydelser på Ulve Apoteket Kolding Sønderbro nedenfor.

Tidsrummet hvori vi tilbyder vaccinationer kan variere - kontakt apoteket for at høre nærmere.
Vaccinationer på Ulve Apoteket Kolding Sønderbro
Igen i år kan du blive vaccineret mod influenza og Covid-19 (4. stik) på alle Ulve apotekets afdelinger fra mandag d. 3/10. Dog bliver i år lidt anderledes end tidligere.

Da det er regionen der står for fordelingen af vacciner til risikogrupper, er det endnu uvist hvor mange vacciner vi får tildelt, hvorfor det måske ikke bliver på alle afdelinger, samt i hele perioden at vi kan tilbyde vaccination til risikogrupper. Vi melder ud, så snart vi ved mere! 

Man kan kun få vaccine mod Covid-19, hvis man har fået en indkaldelse. 

Egenbetalere kan blive influenzavaccineret fra 3/10-22 til og med 31/1-23. Vaccinen koster 199,-

Apoteket vaccinerer på hverdage fra kl. 10:00 - 17:00.

Andre vaccinationer

Flåter på mennesker (TBE flåtoverført hjernebetændelse)

Tick Borne Encephalitis (TBE) overføres via inficerede flåter.
 
For at blive vaccineret skal du have en vaccinekonsultation pr. telefon med en læge ved firmaet Apovac telefon 44223555. Hvis du ordineres en vaccine, kan du blive vaccineret på Ulve Apoteket Kolding Sønderbro. Apoteket vaccinerer på hverdage fra kl. 10:00 - 17:00.

Læs eventuelt mere omkring ydelsen på hjemmesiden www.apovac.dk
Egenbetaling for ydelsen

Helvedsild – Herpes zoster

Du kan blive vaccineret mod helvedesild.

For at blive vaccineret skal du have en vaccinekonsultation pr. telefon med en læge ved firmaet Apovac, telefon 44223555. Hvis du ordineres en vaccine, kan du blive vaccineret på Ulve Apoteket Kolding Sønderbro. Apoteket vaccinerer på hverdage fra kl. 10:00 - 17:00..

Læs eventuelt mere omkring ydelsen på hjemmesiden www.apovac.dk
Egenbetaling for ydelsen

Stivkrampe og difteri

Er det mere end 10 år siden, du sidst er vaccineret mod stivkrampe og difteri (diTeBooster eller fuldført børnevaccinationsprogram), kan du blive vaccineret på Ulve Apoteket Kolding Sønderbro Søndergade 7 6000 Kolding.

Ydelsen kræver ingen yderligere henvendelse hos læge, men blot kontakt til en af apotekets uddannede vaccinatører!

Apoteket vaccinerer på hverdage fra kl. 10:00 - 17:00.

Læs eventuelt mere omkring ydelsen på hjemmesiden www.apovac.dk 
Egenbetaling for ydelsen
 
Dosispakket medicin
Vidste du, at man kan få pakket sin medicin i poser, så man husker al medicin f.eks. til morgen, middag og aften? Hver pose indeholder alle de forskellige præparater, så man skal bare huske at åbne og tage medicinen på de rette tidspunkter.

Hvem kan få dosispakket medicin?

Din læge skal skrive på recepten, at din medicin skal dosispakkes. Men du kan selv bestemme, at du gerne vil have din medicin dosispakket.

Hvad koster det? 

Når apoteket dosispakker medicin, skal det opkræve et lovpligtigt gebyr. Gebyret er 111,25 kr. for en dosisrulle, der indeholder medicin til 14 dage – dvs. 55,63 kr. pr. uge. Gebyret er sammensat af et ekspeditionsgebyr og et pakningsgebyr.

Gebyret på dosispakningen er tilskudsberettiget, så længe den er ordineret af en læge, og minimum et af de lægemidler, der skal i dosisrullen, også er tilskudsberettiget. 

Ud over gebyret skal man også betale for de lægemidler, der kommer i dosisrullen. De almindelige tilskudsregler gælder også for medicin, der bliver dosispakket.

Læs mere om dosispakket medicin på apoteket.dk


Vigtigt: Hvis du ønsker at få dosispakket medicin skal du aftale med personalet på apoteket, om du vil afhente medicinen på Ulve Apoteket Kolding Sønderbro eller Ulve Apoteket Munkebo. Du kan tidligst hente den nye dosisrulle om eftermiddagen fredagen før en ny dosisuge starter om onsdagen. 
Genordination af udvalgte receptpligtige lægemidler
Apoteket  tilbyder genordination af visse receptpligtige lægemidler til borgere i stabil behandling, som ikke har en gyldig recept, men som har et behandlingsmæssigt behov.

Regler for genordination
  • Apoteket må genordinere lægemidlet i mindste pakning.
  • Apoteket må ikke genordinere til gravide, ammende eller børn under 15 år.
  • Sidste udlevering af lægemidlet til borgeren skal være sket på baggrund af en recept fra lægen.

Se hvilke lægemidler apoteket må genordinere her.

Hvad koster det?

En genordination koster - ud over prisen for det genordinerede lægemiddel - et gebyr på 20 kr., som borgeren skal betale i forbindelse med ekspeditionen på apoteket. 

Læs mere om genordination på apoteket.dk.

Medicinaffald

Du bør af hensyn til miljøet aflevere alle din medicinrester på apoteket. Her modtager apoteket medicinaffald fra alle privatpersoner.

Vi modtager følgende medicinaffald:

  • Receptpligtig medicin
  • Håndkøbsmedicin
  • Kviksølvtermometre
  • Nogen apoteker modtager brugte kanyler. Ellers skal de afleveres på en genbrugsstation. Af sikkerhedshensyn skal kanylerne afleveres i godkendte kanylebokse.
  • Nogen apoteker modtager knapcelle batterier (fra f.eks. høreapparater) 
Medicinsamtale

Apoteket tilbyder en gratis medicinsamtale, så du kan få det bedste ud af din medicin.

Der findes to slags medicinsamtaler på apoteket, som henvender sig til forskellige borgere:

  • Borgere med nydiagnosticeret kronisk sygdom
  • Borgere med en kronisk sygdom, der har fået medicin i mindst 12 måneder.

Er du helt ny bruger, har du behov for tryghed, viden om medicinen og værktøjer til at få det bedste ud af medicinen for at komme godt i gang med behandlingen.

Har du taget medicinen i længere tid, er det godt at følge op på, hvordan det går med at tage medicinen og hvordan du får skabt nogle gode vaner med at tage den. Du skal bestille tid til samtalen.

Få mere information om medicinsamtalen på apoteket.dk.

Pillepas

Et pillepas er relevant for dig, der bruger euforiserende medicin og rejser til et land, der er med i Schengen-samarbejdet.

Euforiserende (narkotiske) stoffer er i stort set alle lande undergivet regler om kontrol. Det gælder også i Danmark. Det betyder, at du ikke frit må indføre eller besidde medicin, som indeholder sådanne stoffer. Får du medicin, som indeholder euforiserende stoffer, og skal rejse til et af disse lande, har du derfor mulighed for at få en medicinattest på apoteket, det såkaldte pillepas!

Som hovedregel vil pillepasset være aktuelt ved medicin, som indeholder stoffer, der virker euforiserende, og som påvirker centralnervesystemet. Fx sovemedicin, stærke smertestillende midler, der indeholder morfin og beroligende midler.

Du kan bestille et pillepas online på apoteket.dk, hvorefter du kan afhente pillepasset, på det apotek, hvor du har købt din medicin.

Få mere information om pillepas på apoteket.dk.

Tjek på inhalationen?

På apoteket kan du helt gratis få tjekket, om du anvender din inhalationsmedicin korrekt.

Hvis du ikke har helt styr på din inhalation af astma- eller KOL-medicin, så får du måske ikke den fulde effekt, da medicinen ikke når helt ned i lungerne, hvor den skal virke. Det kan medføre, at sygdommen forværres med fx hoste og åndenød, så det kan være svært at fungere optimalt i hverdagen.

Apoteket kan hjælpe med et tjek af inhalationsteknikken og vise dig, hvordan du bruger din inhalator bedst muligt.

"Tjek på inhalation" foregår på apoteket og er gratis. 

Få mere information på apoteket.dk.

Blodtryksmåling
Efter blodtryksmålingen, får du rådgivning om, hvad resultatet betyder.
Du får også information om, hvilke eventuelle andre risikofaktorer der har betydning sammenholdt med det målte blodtryk. 

Det tager ca. 10 minutter og koster 100 kr. Der skal bestilles tid.